Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – Antrenorul Adrian Enășescu a făcut o scurtă analiză a evoluției echipei sale în prima parte a campionatului, iar obiectivul principal al Ezerișului în retur este câștigarea respectului adversarilor.

„Pregătirea am început-o în ianuarie, în care au predominat jocurile amicale. Am disputat meciuri de pregătire cu ASU Poli Timișoara U16, CSM Reșița U19, CSM Reșița și CSO Oravița. Am testat câțiva jucători în această perioadă, iar obiectivul pentru a doua parte a sezonului ar fi să ne câștigăm respectul în teren. Vom încerca să prestăm un joc plăcut, consider că am început deja să facem acest lucru și vrem să arătăm din ce în ce mai bine. Nu avem un anume obiectiv impus de conducere. Prima parte a sezonului, din păcate, am început-o mai greu. Legat de jucătorii cu care am promovat, am zis că au prima șansă să joace, dar o parte din ei nu s-au ridicat la nivelul Ligii a IV-a. Am început greu, programul nu ne-a ajutat. Am întâlnit în prima etapă campioana Voința Lupac, am evoluat apoi la câștigătoarea Cupei României, la Clocotici. A urmat jocul cu Oțelu Roșu, cu Rapid Buchin și cu Slatina. Aceste echipe au pierdut greu acasă. În schimb, consider că noi am făcut un tur foarte bun în deplasare. Paradoxal, am pierdut un singur joc pe teren străin. După primul punct obținut la Slatina, am început să urcăm în clasament. Am reușit să obținem o victorie foarte importantă la Caransebeș. Chiar dacă nu marcat în unele meciuri, îmbucurător este că nu am pierdut la diferențe de scor foarte mari. Cea mai mare diferență de goluri când am pierdut vreun joc a fost de două. În tur, nu am primit mai mult de patru goluri într-un meci. Doar Lupacul și Oțelu au reușit să înscrie patru goluri în poarta noastră. Rezultatul care m-a mulțumit cel mai mult în tur este cel obținut la Caransebeș, unde băieții au dat dovadă de caracter și s-au mobilizat foarte bine. Jocul pe care vrem să-l uităm este cel de la Clocotici. La acel joc nu am reușit să legăm o echipă, iar din acel moment am decis să facem o curățenie la echipă. Cel mai mult îmi doresc să terminăm măcar pe locul pe care suntem acum, dacă nu, unul sau două mai sus”, a declarat Adrian Enășescu, antrenorul echipei Progresul Ezeriș.

Pentru a doua parte a sezonului, formația din Ezeriș s-a întărit cu trei jucători noi, dar și cu un director sportiv. În această perioadă, echipa cărășană l-a adus pe portarul Claudiu Manole, fotbalist care a mai evoluat la Pandurii Târgu Jiu, ACS Politehnica Timișoara, iar ultima dată la CS Cocoșul Ortișoara. De asemenea, Mario Albu s-a alăturat echipei pregătite de Adrian Enășescu. Acesta este un jucător produs de Centrul de copii și juniori de la CSM Reșița, iar ultimul transfer este Marius Curcudel, de la CSO Anina. Funcția de director sportiv al Progresului Ezeriș va fi ocupată în retur de Marian Meșinschi, fostul antrenor al echipei din Anina.