Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ion Mocioalcă, secretarul general al formațiunii politice, susține că „activitatea economică trebuie repornită cu respectarea restricțiilor medicale. Dincolo de restricții sunt românii care trebuie sprijiniți“!

Biroul Executiv al PRO România s-a reunit, online, marți, 21 aprilie, pentru a elabora un plan de 10 măsuri pentru repornirea României. Unul dintre cele mai importante puncte face referire la redefinirea categoriilor vulnerabile, după alte criterii decât cel de vârstă. „Este inacceptabil să-i luăm pe toți cei de peste 65 de ani și să-i închidem în hoteluri. Avem de-a face cu jigniri și umilințe inutile și inumane pentru părinții și bunicii noștri. Nu așa se face, nu îi scoți din familie și izolezi. Trebuie redefinite categoriile vulnerabile, iar vârsta nu este cel mai relevant criteriu”, a susținut liderul PRO România, Victor Ponta.

În ceea ce privește planul pentru relansarea economică a României, BEx a discutat și aprobat o listă de zece măsuri. „Toate sunt importante, dar pe primul loc se află deschiderea activităților economice pe 4 mai, școlile pe 11/18 mai, activitățile sportive, culturale, evenimente și restaurante – 1 iunie.  O altă măsură este de păstrare a restricțiilor și a carantinei doar în zonele considerate focar – pe durata determinată de maxim 15 zile (cu posibilitatea prelungirii în cazuri justificate).  Implementarea Programului Național de testare COVID-19 până la data de 11 mai (41 de centre județene de testare, capacitate de minim 500 teste/zi/județ) este o altă măsură necesară. De asemenea, este nevoie ca acordarea creditelor din programul IMM Invest să se facă până pe 15 mai. Se impune și aprobarea de către Parlament, până pe 15 mai, (la propunerea Guvernului), a programului național de investiții în infrastructura mare, cu fixarea de termene de semnare și demarare a lucrărilor“, ne-a precizat deputatul Ion Mocioalcă.

Întrebat dacă crede că se vor lua aceste măsuri, Mocioalcă ne-a spus: „Altele mai bune nu au. Trebuie să țină cont de aceste măsuri, altfel lucrurile vor merge tot mai rău. Oamenii ăștia nu spun altceva decât despre restricții. Înțeleg, restricțiile sunt necesare, dar dincolo de ele, oamenii au nevoie de bani, de certitudinea zilei de mâine. Ne ferim de Covid, dar în jur se prăbușește totul“.

JCS-Nina Curița