Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O mână de oameni, mii şi mii de acte care le trec prin mâini, o serie de responsabilităţi, inclusiv verificarea legalităţii actelor emise de UAT-uri, urgenţe peste situaţii de urgenţe şi multe nopţi nedormite. Despre toate a vorbit prefectul Matei Lupu.

Matei Lupu, prefectul judeţului, a dat citire joi, sub cupola palatului administrativ, raportului de evaluare a activităţii instituţiei, în cadrul unei şedinţe la care au participat conduceri ale instituţiilor şi autorităţilor de rang judeţean, parlamentari cărăşeni, primari, precum şi omologii săi din judeţele Mehedinţi şi Hunedoara.

„Cred că 2018 a fost un an bun, din punct de vedere al Instituţiei Prefectului, nu a fost uşor, spuneam şi în bilanţ, preciza reprezentantul Guvernului în judeţ. Suntem o mână de oameni, suntem 40 de funcţionari, sunt mii de acte care trec prin mâna noastră şi mii de alte acte pe care le transmitem“, plus toate celelalte activităţi, inclusiv verificarea respectării legalităţii actelor administraţiilor locale, dar şi de punerea în aplicare a programului de Guvernare. „Eu zic că în general mi-am făcut datoria. Mă bucur că toţi cei care au luat cuvântul în urma bilanţului au fost de acord cu acest lucru şi sper să nu-i dezamăgesc nici anul acesta. Pentru anul 2019, să ştiţi că vom merge în continuare pe aceeaşi linie de respectare a legalităţii, ne vom respecta în continuare atribuţiile, vom pune în practică programul de guvernare. Şi în primul rând trebuie să fim foarte atenţi cu situaţiile de urgenţă, pentru a evita orice lucru negativ mai ales în privinţa pierderilor de vieţi omeneşti“, a conchis Matei Lupu.

Impresionante au fost cuvintele rostite de Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care a apreciat în mod deosebit activitatea prefectului, precizând că ştie cum e, în cazul situaţiilor de urgenţă, să dormi cu telefonul la cap.

Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea, de către col. Cristinel Coneru, inspectorul-şeful al ISU „Semenic“, a raportului de evaluare a activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe anul trecut. Din spusele oficialului am desprins că ninsorile abundente din care nu demult am ieşit au marcat atât începutul, cât şi sfârşitul anului trecut.