Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanții CSM Reșița au cucerit medalii la Mondialele de lupte pe plajă.

Organizat în premieră în țara noastră, la Mangalia, Campionatul Mondial de lupte pe plajă le-a dat posibilitatea sportivilor reșițeni să se remarce. Reveniți în țară după concursul internațional din Italia, urmat de stagiul de pregătire din peninsulă, trei luptători de la Clubul Sportiv Municipal Reșița au participat, la finele săptămânii trecute, la Campionatul Mondial de lupte pe plajă de la Mangalia. Lor li s-a alăturat și Constantin Dănilă, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița.

Sportivii pregătiți de antrenorul emerit Adrian Dacica au avut evoluții remarcabile. Astfel, în competiția feminină Diana Franț a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioană mondială la lupte pe plajă, la categoria +70 kg.

Medaliat la Mondiale a fost și soțul său, Andrei Franț, care a obținut bronzul la categoria 90 kg. Dublu campion mondial de anul trecut atât la juniori, cât și la seniori, Vlad Caraș nu a reușit să-și apere titlul. Aflat la începutul senioratului, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în ultimii doi ani a concurat la categoria +90 kg, o categorie Open, cu sportivi care cântăreau și 120-130 kg, după cum a precizat antrenorul emerit Adrian Dacica.

Astfel, Vlad Caraș a ocupat locul al V-lea la această categorie, însă are resurse pentru a face concursuri bune pe viitor. Reprezentantul CSS Reșița, Constantin Dănilă a ocupat locul IV la categoria +90 kg, în întrecerea juniorilor. Până duminică, 21 iunie, mai mulți luptători reșițeni, printre care și cei patru participanți la Mondialele de lupte pe plajă, se vor afla într-un cantonament de refacere la Mangalia, împreună cu antrenorii Adrian Dacica și Florin Dință.