Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa nu a reuşit să obţină de la CFR punerea în circulaţie a unor garnituri directe între municipiu şi mare. Întrucât suntem în plin sezon estival, administraţia reşiţeană a solicitat CFR Timişoara să pună în circulaţie garnituri care să facă legătura directă între municipiul de pe malurile Bârzavei şi litoralul Mării Negre. Însă, Sucursala de Transport Feroviar de Călători (STFC) Timişoara a refuzat această cerere.

STFC motivează decizia prin scăderea bugetului societăţii alocat pentru repararea şi întreţinerea materialului rulant, situaţia financiară ducând la reducerea numărului de garnituri în circulaţie. Prin urmare, din acest an, s-a renunţat la trenurile ce deservesc o serie de oraşe, printre care, alături de Reşiţa, regăsim şi Deva, Petroşani sau Târgu Jiu.

Cu toate acestea, în răspunsul societăţii de transport feroviar se precizează că, în condiţiile rezolvării problemelor materialului rulant, STFC are în vedere reluarea serviciului. În clipa de faţă, reşiţenii care doresc să ajungă pe litoral au la dispoziţie trenuri cu plecarea din Caransebeş.

Totuşi, avem şi o veste bună de la CFR. Din 1 august, se lansează o promoţie la garniturile care circulă între Bucureşti şi Constanţa, preţurile biletelor la trenurile InterCity urmând a fi aproximativ egale celor de la trenurile InterRegio. Promoţia se va aplica la tarifele întregi atât pentru adulţi cât şi pentru copii, la ambele clase.

Nina Curiţa