Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a putea practica sportul preferat, aceştia au nevoie de o decizie de la Bucureşti.

Încă de la începutul acestui an, peste 5.000 de cărăşeni au decis să-şi continue hobby-ul de a pescui în apele judeţului. Numărul crescut al acestora, afiliaţi aosciaţiei judeţene de profil, vine după câţiva ani în care mai multe organizaţii similare şi-au disputat întâietatea în domeniu.

„Din păcate, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură nu a stabilit în timp util contravaloarea permiselor pentru anul 2014 şi, probabil, ne vom trezi în trimestrul doi al anului, prin luna mai, că va trebui să trângem cureaua pentru a le plăti. E deranjant, pentru că, la 1 ianuarie, membrii noştri doresc să plătească, în fiecare an. Din fericire, poliţiştii de frontieră au înţeles fenomenul şi acceptă chitanţele eliberate de asociaţie pentru 2014. Or, permisul este doar un carton, dar acesta este necesar şi oamenii sunt de bună credinţă. Este în dezbatere, de mai multe luni, un proiect de modificare a legii pescuitului, dar nu s-a finalizat nimic”, ne-a declarat Mircea Ciobanu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin.

Anul trecut, contravaloarea unui permis de pescuit sportiv a fost de 100 de lei, dar există posibilitatea ca aceasta să crească, odată cu majorarea salariului minim pe economie.

Flavius Rotariu