Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Progresul Ezeriș a câștigat sâmbătă, 21 septembrie, cu scorul de 6-1, partida cu CSO Anina, disputată pe stadionul Gloria, meci din Liga a IV-a.

Anina a deschis scorul repede, în minutul 8, prin Cătălin Rogoveanu. Bucuria echipei pregătite de Rafael Lupu nu a durat prea mult timp, iar în minutul 15 Ezerișul a egalat prin Florin Rusnac. La pauză s-a intrat la egalitate, dar în repriza a doua elevii lui Adrian Enășescu s-au dezlănțuit și au înscris cinci goluri. În minutul 46 Ilie Simion a dus Progresul în avantaj, iar în minutul 57 Florin Rusnac a reușit dubla. Kawagoe Takenori a înscris pentru scorul de 4-1 în minutul 65, iar Dănuț Drăgoi a marcat și el în minutul 77. Ultimul gol al meciului s-a înscris în minutul 81 prin Pîslea, care a stabilit scorul final de pe tabelă, 6-1 în favoarea Ezerișului. După acest joc, Progresul are maximum de puncte după primele trei etape.

„M-am așteptat ca acest joc să fie un pic mai greu, datorită faptului că anumiți jucători de la Anina au jucat și pentru Progresul Ezeriș. A fost o primă repriză dominată de noi, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. La pauză băieții au înțeles că trebuie să schimbăm puțin viteza de joc și astfel am reușit să marcăm încă cinci goluri. Ne propunem să jucăm un fotbal cât mai frumos de la etapă la etapă și ne-am propus să câștigăm fiecare joc. Din fericire, am reușit să câștigăm primele trei jocuri, sperăm să ne îmbunătățim jocului și să avem un parcurs foarte bun”, a declarat Adrian Enășescu, antrenorul Progresului Ezeriș.

Directorul sportiv al clubului din Ezeriș, Marian Meșinschi, a spus la finalul jocului: „A fost un joc dificil, mai ales în prima repriză. La început, Anina a jucat cu multă determinare, a reușit să ne pună probleme și a mai avut câteva ocazii de gol. Rezultatul final este în favoarea noastră, iar acest lucru ne bucură. Am mai făcut încă un pas spre îndeplinirea obiectivului, și anume promovarea”.

În etapa următoare, Progresul Ezeriș va juca în deplasare la Metalul Bocșa, iar Anina va întâlni acasă Moldova Nouă.

Ștefan Moraru