Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproximativ 60 de motociclete şi 20 de autovehicule au format o paradă ce a traversat municipiul. 

Reşiţa a avut parte sâmbătă, 29 septembrie, de o nouă paradă a motocicletelor, organizată de membrii Asociaţiei Guerrilla Motors, împreună cu Poliţia Caraş-Severin. A fost vorba de fapt despre o dublă campanie – una a motocicliştilor, prin care să demonteze părerile negative pe care le au oamenii la adresa lor, invitându-i pe conducătorii de vehicule la un trafic civilizat, ceea ce şi justifică numele acţiunii „Respectă participanţii la trafic!“ (ajunsă la cea de-a doua ediţie), derulată sub motto-ul „Respectul, precauţia şi bunul simţ – cei mai buni tovarăşi de drum“. Cealaltă campanie a fost a celor de la Poliţie, care încheie de altfel „Săptămâna prevenirii criminalităţii“ la Reşiţa.

Motocicliştii au dat startul paradei în zona dintre Luncă şi Triaj, cu plecare spre Piaţa Republicii, de unde coloana s-a întors, ajungând apoi în zona complexului comercial din zona Depoului de Tramvaie. Acolo, în parcare, motocicliştii şi oamenii legii au împărţit pliante, şi asta pentru că nu s-a dorit îngreunarea traficului.

În mare, la eveniment au participat aproximativ 60 de motociclişti şi undeva în jurul a 20 de autovehicule. Alexandru Cheţan, vicepreşedintele Guerrilla Motors s-a declarat mulţumit de faptul că, încetul cu încetul, acţiunile lor atrag tot mai mulţi participanţi. Atmosfera a fost una caldă, prietenească, trecătorii arătându-se interesaţi de motoare şi de fotografii cu ele şi cu posesorii acestora. Printre participanţi, s-a numărat şi o delegaţie a Poliţiei Rutiere – sub conducerea şefului serviciului, Decebal Davidoiu –, care a asigurat bunul mers al marşului pe străzile Reşiţei.

Evenimentul s-a încheiat la un pahar de vorbă, în faţa unei farfurii de gulaş la ceaun şi a unei beri fără alcool. Fără evenimente rutiere!

Antoniu Mocanu