Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii rutieri au demarat o campanie pentru reducerea accidentelor în care sunt implicaţi minori.La sfârşitul acestei săptămâni, pe raza întregului judeţ poliţiştii rutieri vor fi prezenţi cu aparatele de supraveghere video şi îi vor sancţiona pe toţi cei care apasă mai tare pedala de acceleraţie sau au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Noul an şcolar va aduce în programa elevilor şi altfel de „lecţii“ susţinute de oamenii legii, menite să le formeze copiilor educaţia rutieră, care de multe ori este vitală. În primele opt luni ale acestui an s-au produs 12 accidente pe fondul indisciplinei minorilor cu vârsta de până la 14 ani.

„În urma acestora a rezultat rănirea a 13 copii. Important de menţionat este faptul că nu a decedat niciun minor. Pentru următoarea perioadă aceştia îşi propun organizarea şi desfăşurarea de acţiuni, în special pentru combaterea producerii de accidente rutiere, având în vedere mai ales primele trei cauze generatoare de accidente: viteza neadaptată la condiţiile de drum, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi indisciplina pietonală“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

În această perioadă se desfăşoară o acţiune privind traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor, care se va încheia în data de 23 septembrie.

Flavius Rotariu