Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – PDL mai pierde un membru, după ce prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei şi-a anunţat demisia. Chiar dacă a decis să rămână pentru moment apolitică, neintenţionând să intre „peste noapte“ într-un alt partid, plecarea Liubiţei Raichici din sânul PDL, unde deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei, se datorează demisiei lui Sorin Frunzăverde.

„În PDL am intrat pentru a face echipă cu Sorin Frunzăverde, lucru care m-a onorat foarte tare, iar motivul pentru care demisionez azi este pentru a-l urma. Niciodată nu am spus acest lucru dar, dincolo de calităţile umane ale domniei sale despre care am mai vorbit şi cu alte ocazii, vreau să vă spun fraza pe care preşedintele a acoperit-o în fapt atunci când eu am greşit. Acesta îmi spunea mereu «Liubiţa, noi nu facem rău!». De aceea, la fel ca şi ceilalţi colegi care au decis ca şi mine să ne alăturăm echipei domnului Frunzăverde o facem pentru că ne dorim să facem bine“, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Liubiţa Raichici.

Acesta nu este, însă, singurul motiv pentru care Liubiţa Raichici s-a hotărât să facă acest pas. „Recunosc că nu am afinităţi personale cu actuala conducere a PDL, iar pentru că mi-am dorit foarte mult să fiu în concordanţă cu decizia mea, să fiu în pace cu conştiinţa şi cu sufletul meu, pentru a putea dormi liniştită noaptea, am hotărât să plec. Pe de altă parte, prin gestul meu vreau să-i învăţ pe fiii mei ce înseamnă onoarea şi demnitatea“, şi-a argumentat gestul Raichici.

Conştientă că odată plecată din partid ar putea rămâne fără funcţia de conducere pe care o ocupă încă de acum doi ani la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Liubiţa Raichici este pregătită să-şi asume şi consecinţele: „În ceea ce priveşte funcţia de director executiv pe care o deţin, aceasta a fost obţinută printr-un concurs naţional, aşa că am decis să o păstrez, mai cu seamă că relaţia pe care o am cu Ministerul Culturii este una foarte bună, exemplară aş putea spune“, a subliniat aceasta.

Roxana Bălan Nafiru