Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Cea de-a noua ediţie a competiţiei naţionale pentru obţinerea certificatului de „şcoală europeană“, lansată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, s-a încheiat cu succes pentru Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu.

În cursă s-au înscris 110 unităţi din învăţământul preuniversitar din 37 de judeţe şi din capitală, 61 dintre acestea fiind premiate. Pe lista acestora figurează şi Liceul Bănăţean, care ocupă poziţia a cincea în ierarhia naţională.

Delegaţia liceului cărăşean, condusă de prof. Rozina Ghiorghioni, a primit certificatul înmânat de către ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, în cadrul unei festivităţi găzduite de Palatul Parlamentului.

Certificatul de şcoală europeană este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care unitatea de învăţământ trebuie să candideze din nou pentru a-şi reconfirma titlul. Documentul reprezintă, de fapt, o recunoaştere a rezultatelor obţinute în urma programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale în a căror implementare s-a implicat unitatea de învăţământ.

Antoniu Mocanu