Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Cătălin Bîcleşanu, fostul director al Casei de Pensii Judeţene, în calitate de fiu al oraşului Moldova Nouă, susţine că nu crede în candidatura lui Ion Chisăliţă, precizând că „dacă nu recunoşteam stereotipul, recunosc că nu aveam nici o poziţie vizavi de ce se întâmplă la Moldova Nouă“!

Ion Chisăliţă – marele liberal candidat pentru a treia oară la primăria oraşului. Pe Ion Chisăliţă l-am cunoscut în 2008, cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru primărie. Deşi nu-l cunoşteam deloc, l-am susţinut necondiţionat, reuşind câştigarea alegerilor cu o echipă sudată. Şi cum orice faptă bună nu rămâne nepedepsită, încă din prima zi de mandat, noul primar şi-a arătat caracterul. După ce şi-a ţinut echipa de consilieri în anticameră, iar mi-am dat seama că omul suferise o transformare sau îşi dăduse jos masca de campanie şi, implicit, de greşeala făcută de mine, adică susţinerea lui necondiţionat. Nici bine n-am depus jurământul de consilier, că noul primar a avut grijă să mă mai pună o dată să jur pe Biblie, de data asta că-i votez viceprimarul pe care-l vroia (Ghiţă Sporea), asta în condiţiile în care noi candidam în tandem, primar, viceprimar. N-am fost de acord cu propunerea şi, imediat, m-am retras din sanctuarul respectiv şi, din momentul acela, a început vânătoarea mea. Cu această introducere vreau să vă comunic că am apucat să-l cunosc bine, suficient, încât să pot evalua corect acţiunile sale din exerciţiul funcţiei. Cu un an înainte se pronunţase numele lui, vine Chisăliţă, nu vine, vine, nu vine. Totul făcea parte dintr-o strategie, şi anume, să se formeze un curent anti-primarul în funcţie de la acea vreme, Matei Lupu, iar după ce era gata formată echipa apărea şi candidatul, omul providenţial, marele Ion Chisăliţă. Aşa s-a şi întâmplat.

Şi cum orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare, aşa s-a dorit şi acum. Diferenţa este că acum un an, Eugen Băleanu, pe care eu îl apreciez şi îi doresc multă sănătate pe această cale în suferinţa sa, se roagă de Ion Chisăliţă de un an să candideze la postul de primar şi, de fiecare dată, refuzându-l, acesta spunea că el intră doar într-un proiect de anvergură, adică faceţi echipa, strângeţi-vă cât mai mulţi şi eu vin şi candidez, el ştiind dintotdeauna că va candida. I-am spus lui Eugen să nu-şi facă iluzii cu Ion Chisăliţă, fiindcă va fi deziluzionat. Nu mă bucur că am avut dreptate, fiindcă ştiam lucrul acesta cunoscând personajul. Dar, cum omul nu ajunge niciodată atât de bătrân încât să nu poată face încă o prostie, dl. Chisăliţă recidivează.

Înaintând în vârstă, un singur lucru nu trebuie să schimbăm, consecvenţa. Oamenii tind să aibă încredere în persoanele care au demonstrat că pot fi consecvente. Dacă Ion Chisăliţă vrea încrederea cetăţenilor, să le ofere la schimb sinceritatea sa. Când a fost cinstit? În 2016, când l-a susţinut pe Torma sau patru ani mai târziu, când îl blamează. Nu sunt fan Torma, dar asta nu mă împiedică să fiu obiectiv. Îl ştiu pe Adiţă de copil, eu îl consider prietenul meu, pentru că prietenia nu cere să ne vedem zilnic. Prietenia înseamnă să vrei binele mereu, ori eu cred că Moldova Nouă este pe mâini bune cu el. Sigur, greşelile nu se iartă, ci se repară.

Pentru mine, Ion Chisăliţă este un meteorit în cădere şi fără riscuri de a face rău la contactul cu pământul. Să vii în faţa electoratului dorindu-ţi să-i captezi atenţia cu un personaj care are o singură calitate, are un CV, atât! Lucrurile mari se fac numai cu elan şi entuziasm, ori la domnul Chisăliţă nu e cazul. Având doar un trecut, nu văd cum ar putea ajuta Moldova Nouă pe termen mediu şi lung, el nefiind un vizionar. Acesta este nivelul de inteligenţă politicî al marilor noştri politicieni. Cred că este lipsă de tact al marelui geniu liberal, Ion Chisăliţă, să creadă că poate să se reactiveze o dată la 10 ani, pentru a avea pretenţii la postul de edil. Şi aici pot să spun doar atât: este o insultă la adresa locuitorilor din Moldova Nouă să crezi că-i mai poţi păcăli o dată, câştigând alegerile cu oameni scoşi de la naftalină. Aşa s-a întâmplat în 2008, când alţii v-au făcut primar, fără prea mari eforturi din partea dumneavoastră, fiindcă pentru mulţi eraţi o nălucă, auziseră de numele dumneavoastră, dar nimeni nu vă cunoştea.

Domnule Chisăliţă, am făcut o greşeală la primul mandat, când v-am susţinut, fără să vă cunosc, şi abia peste patru ani mi-am reparat-o, când am candidat împotriva dumneavoastră, fiind ferm convins că provoc schimbarea din funcţie, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu cred că sunteţi o personalitate politică.

Cu speranţa că cetăţenii oraşului Moldova Nouă vor merge în direcţia continuităţii şi având sentimentul datoriei,

Cătălin Bîcleşanu, fiu al oraşului Moldova Nouă!

Comandat de Partidul Social Democrat. Cod mandatar financiar: 21200019

1 Comment

  1. Ce director? fotbalist poate pus la casa de pensii de domnul Frunzaverde pe criterii politice pe vremea aia omul nu avea nici o treaba cu institutia respectiva nu stim cum a ajuns pe la Moldova Noua consilier sau ce este dinsul dar ca manager de institutie a fost sub zero

Adaugă comentariu