Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Cupola unităţii din Oţelu Roşu a găzduit întâlnirea celor care au absolvit şcoala acum jumătate de veac.Zilele trecute, „Gaudeamus igitur“ a răsunat pe coridoarele Liceului Bănăţean din Oţelu Roşu cu prilejul reîntâlnirii celor care au absolvit acum 50 de ani învăţământul mediu la unitatea din Valea Bistrei. Evenimentul a fost unul cu o încărcătură emoţională deosebită, absolvenţii promoţiei 1962 fiind primiţi cu pâine şi sare de elevi îmbrăcaţi în costume populare, după care, pentru a ajunge în clasa special împodobită, au trecut printr-un culoar format din buchete de flori de cei mici.

Potrivit organizatorilor, atmosfera festivă a fost subliniată şi de un fundal muzical, pe coridoare, elevii fredonând „Mulţi ani traiască!“, „Ani de liceu“ şi „Gaudeamus igitur“.

Ochii în lacrimi ai foştilor absolvenţi au reflectat emoţia, regăsindu-se în fosta lor clasă (din fosta Şcoală Medie Mixtă – astăzi Şcoala cu clasele I-IV Nr. 1 din Oţelu Roşu). Meritul pentru această organizare este al d-nei director profesor Rozina Ghiorghioni, dar şi al învăţătorilor care au reuşit să tempereze energia debordantă a micuţilor din clasele primare şi să-i facă atenţi, curioşi şi bucuroşi să ofere flori“, consemnează prof. Tamara Fodor.

Antoniu Mocanu