Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe teritoriul judeţului au fost semnalate, la sfârşitul săptămânii trecute o serie de incendii la vegetaţie uscată pentru localizarea şi lichidarea cărora au fost solicitate forţe şi mijloace ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic“.

În doar două zile, pompierii militari au participat la stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată. Acestea s-au manifestat pe raza localităţilor: Valea Bistrei (com. Zăvoi), Turnu Ruieni, Borlova (com. Turnu Ruieni), Poiana Buchin (com. Buchin), Rusca Montană, Nermet (com. Caraşova) şi Reşiţa.

Efective din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş s-au reîntors în comuna Rusca Montană, unde împreună cu lucrători silvici au intervenit pentru lichidarea unui foc ce se manifesta în apropierea unei păduri de foioase.

„În cazul arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este nevoie de condiţii meteorologice fără vânt; colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă“, se precizează într-un comunicat al ISU „Semenic“.