Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Patru reşiţeni şi o orăviţeancă au fost spitalizaţi din cauza gripei, cele cinci cazuri noi de infectare cu virusul gripal adăugându-se celor 26 deja comunicate în cursul zilei de joi, 14 februarie, de Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin. La Caransebeș, un bărbat de 63 de ani a decedat din cauza gripei!

Este vorba de un bărbat de 70 de ani din Reșița, un alt bărbat, de asemenea, din Reșița, de 84 de ani și de alți doi pacienți de sex masculin, ambii de 73 de ani din Reșița. Lor li se adaugă o femeie de 63 de ani din Oravița. Starea pacienților, care sunt spitalizați, a fost confirmată de buletine de analiză de la Institutul Cantacuzino. În aceste condiții, numărul total al cazurilor de gripă în Caraș-Severin a crescut, la data de 15 februarie 2019 fiind comunicate 31. Sezonul însă, nu s-a încheiat, aşteptându-se un vârf al acestei evoluţii nefavorabile. În sezonul 2017-2018 DSP Caraș-Severin a primit de la Ministerul Sănătății  6912 doze de vaccin antigripal iar în acest sezon, respectiv 2018-2019, 10140 doze.

UPDATE: Un comunicat de ultimă oră remis redacţiei anunţă decesul unui pacient în vârstă de 63 de ani, internat la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Acesta a avut mai multe boli asociate, potrivit informării.