Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a prezentat o serie de proiecte, dar se plânge de cheltuirea nejudicioasă a banului public. Printre proiectele prezentate se numără şi cel al construirii, la Reşiţa, a unui penitenciar.
Multe şi măreţe sunt planurile municipiului Reşiţa, la fel de mari cum sunt şi interesele. La capitolul planuri, primarul Mihai Stepanescu spune că a înaintat societăţii bucureştene Grampet, care administrează ce-a mai rămas din Turist Semenic, prin care-i cere să ia măsuri pentru redeschiderea hotelului de pe platoul central reşiţean, să introducă în circuitul turistic tot ce deţine pe raza oraşului şi să îşi dea acordul pentru ca municipalitatea să poată concesiona platoul din zona turistică Secu.

În această perioadă, ca în fiecare primăvară, de altfel, la Reşiţa se derulează tot felul de lucrări pe spaţiul public (…) iar nouă nu ne spune nimeni nimic. Nici nu ne cere nimeni acordul, nici nu suntem consultaţi deloc“, spune primarul Mihai Stepanescu, cel care a mai prezentat o situaţia prin care o instituţie de rang judeţean cere Primăriei Reşiţa să contribuie cu 40.000 de lei pentru acordarea de premii.

Un alt aspect prezentat de edilul-şef al Reşiţei este cel legat de construirea unui penitenciar în municipiu. Ideea nu este deloc nouă, iar municipalitatea deţine deja un teren de 5 hectare, undeva în Câlnic, în dreapta drumului care iese spre Bocşa. Deşi se vorbeşte despre acest proiect de mai bine de un an, potrivit primarului, discuţiile purtate cu conducerea Direcţiei Generale a Penitenciarelor s-au intensificat în ultimele şase luni. Utilitatea acestei iniţiative este indiscutabilă, fiind reduse costurile inerente proceselor penale, generând locuri de muncă şi având o serie de implicaţii economice.

Antoniu Mocanu