Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – O serie de proiecte vor prinde contur şi în acest an la Armeniş, dar şi în satele aflate în administrarea comunei.

După ce în decembrie 2014 în satul Feneş, comuna Armeniş, se finalizau o serie de lucrări edilitare – asfaltarea unor străzi, respectiv betonarea şi regularizarea unui curs de apă – pentru începutul de an administraţia locală are în plan reabilitarea altor tronsoane de drum, precum şi continuarea proiectelor demarate anul trecut. În satul Submarginea, de exemplu, sunt prevăzute asfaltări pe o porţiune de aproape trei kilometri. Suma pentru această investiţie se ridică la 3.900.000 de lei, bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„O mică parte din aceşti bani i-am primit deja pentru proiectare. Luna aceasta vom scoate lucrarea la licitaţie pe SEAP şi, sperăm noi, din primăvară să ne şi putem apuca de treabă. Pe lângă asfaltare se vor monta rigole, iar, după caz, se vor ridica ziduri de sprijin. Avem întocmit şi un studiu de fezabilitate pentru asfaltare drumuri în Sat Bătrân, pe care îl vom depune tot la Ministerul Dezvoltării“, ne-a declarat primarul comunei Armeniş, Petru Vela.

În perioada următoare vor fi reluate şi lucrările pentru alimentarea cu apă a localităţilor Submarginea şi Sat Bătrân. Acestea trebuie finalizate cel târziu în septembrie 2015, însă primarul este de părere că acest lucru se va întâmpla numai dacă Agenţia Fondului pentru Mediu (AFM) va aloca la timp fondurile necesare. „Pentru ambele sate, investiţia se ridică la suma de 2.800.000 de lei. E adevărat că proiectul trebuie încheiat până în toamna acestui an, dar constructorul va lucra în funcţie de banii pe care îi va primi. Or, dacă AFM nu va aloca la timp sumele necesare, nici constructorul nu va putea executa la timp lucrarea“, a explicat Vela.

Tot în acest an vor continua şi modernizările la căminele culturale din Feneş şi Sat Bătrân. Investiţiile se vor face treptat, după buget. Edilul promite bani şi pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a centrului din Armeniş şi atragerea fondurilor europene pentru amenajarea mai multor tronsoane de drumuri agricole.