Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – După ce în această dimineață spuneau că au văzut o adevărată isterie pe net la adresa autorităților și a operatorului care trebuie să se ocupe de deszăpezirea drumului spre stațiune, cei de la Muntele Mic Online, deținători de instalații de cablu la munte, fac acum un apel dramatic, tot online, să fie ajutați cu utilaje. Asta pentru că turbofreza operatorului maramureșean care se ocupă de drumul Telescaun-Muntele Mic s-ar fi stricat. Informație infirmată însă de directorul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, Gabriel Stika.

„APEL CĂTRE PARLAMENTUL. GUVERN, MINISTERUL TRANSPORTURILOR, DRUMURILE NAȚIONALE TIMIȘOARA. DOMNIILE VOASTRE, avem o situație disperatā la Muntele Mic. Zāpada este de aproape 2 m, operatorului care are în administrare drumul i s-a stricat freza, AVEM NEVOIE URGENTĂ DE O FREZĂ DE ZĂPADĂ. Muntele Mic Superski împreună cu cei de la Dunca acționează cu utilajele proprii, două freze, dar facem greu față. Am solicitat prin intermediul domnului Gabi Știka de la Consiliul Județean să ne ajutați cu alocarea unei freze, aveți una chiar la Caransebeș, la intersecția cu drumul spre Muntele Mic. S-a spus că nu se poate, că nu există procedură. Domniile voastre, acest drum este momentan închis, și noi suntem cetățeni ai acestei țări și chiar dacă drumul de acces nu este un drum național, este unul judetean, eu cred ca AVEȚI OBLIGAȚIA MORALĂ SĂ NE AJUTAȚI ȘI SUNTEM CONVINȘI CA PUTEȚI GĂSI O SOLUȚIE. Mulțumim anticipat. Dragi turiști, vă rog să redistribuiți acest mesaj, poate în acest fel va ajunge să-l citească cineva care să poată face ceva în acest sens”, a scris Horațiu Buna, de la Muntele Mic Online, pe Facebook. Postarea lui Buna a strâns peste 330 de distribuiri și aproape 200 de likeuri în mai puțin de o oră, semn că oamenii nu au rămas indiferenți la situația dificilă de la Muntele Mic.

Directorul DDJ CS, Gabriel Știka, ne-a declarat însă că nu este adevărat ceea ce spune Buna.„Merge turbofreza operatorului de pe acel drum, vă trimit filmare cu ea. Nu ştiu ce zice Horaţiu Buna. Da, a fost o discuţie să ne ajute cei de la Drumuri Naţionale, însă ei nu au voie să închirieze turbofreze pentru alte drumuri“, ne-a precizat Ştika.

De aproape 24 de ore, la Muntele Mic nu este nici energie electrică.