Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Sute de cetăţeni cer aleşilor locali sprijin în rezolvarea problemelor pe care le au.Situaţia socială dificilă reprezintă principala problemă ridicată de cetăţenii care s-au înscris de la începutul anului pe listele de audienţe ale Primăriei Caransebeş. În fiecare zi de marţi, oameni necăjiţi se adresează municipalităţii cu diverse solicitări, de la ajutoare financiare pentru rude bolnave, locuri de muncă sau locuinţe până la bani de lemne sau o masă caldă la cantina administraţiei locale.

„Cea mai des întâlnită problemă la audienţe este cea a locuinţelor. Avem în vedere atât construirea unor noi blocuri sociale şi ANL, dar şi valorificarea unor imobile aparţinând fostelor unităţi militare din Şesu Roşu pentru a rezolva această problemă“, a explicat city-managerul Nicolae Borcean. Sunt însă şi cazuri în care cetăţenii care discută cu conducerea executivului local, fie că e vorba de primarul Marcel Vela, de viceprimarul Cornel Galescu sau de Nicolae Borcean, sunt preocupaţi de probleme administrative ce ţin de locuri de parcare, reţele de canalizare sau impozite şi taxe locale.

În toate aceste cazuri, municipalitatea încearcă să găsească rezolvări, fie pe loc, fie în timp, luând legătura cu instituţiile abilitate să rezolve aceste probleme sau punându-i pe cetăţeni în contact direct cu acestea. În ceea ce priveşte persoanele juridice care se adresează administraţiei locale, acestea sunt într-un număr mult mai mic decât cetăţenii, însă şi în cazul lor se acţionează pentru rezolvarea aspectelor ce ţin de primărie. Potrivit datelor municipalităţii, de la începutul anului şi până în prezent, peste 700 de cetăţeni şi 20 de persoane juridice au venit în audienţă la conducerea executivului local.

Nina Curiţa