Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Timp de patru zile, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş a avut loc cea de-a IX-a ediţie a tradiţionalului eveniment.Capitala gugulanilor a îmbrăcat în weekend straie de sărbătoare, mii de localnici luând cu asalt, în ciuda vremii schimbătoare, Parcul Teiuş pentru a se distra la cea de-a IX-a ediţie a Serbărilor Cetăţii.

Şi în acest an, programul gândit de Primăria Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru“ a fost unul de excepţie, printre ingredientele manifestării regăsindu-se domniţe frumos îmbrăcate, cavaleri gata de luptă, demonstraţii de călărie, jonglerii cu foc, cântece medievale, caricaturi sub genericul „Moaca pe hârtie“,Voltaj şi multă, multă voie bună.

La ediţia din acest an a avut loc şi un spectacol aerian de excepţie, care a atras mii de personae. „Am încercat şi cred că am reuşit să evocăm lumea medievală şi în special spiritul acesteia, trecutul şi istoria noastră ca cetate importantă a Banatului de Munte, pentru că dacă nu ne cunoaştem trecutul şi istoria nu putem să ne construim viitorul“, a spus primarul Marcel Vela.

Serbările Cetăţii din acest an s-au încheiat duminică târziu în noapte cu show-ul incendiar al celor de la Voltaj urmat de deja tradiţionalul foc de artificii.