Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nu mai puţin de 100 de posturi sunt disponibile pentru tinerii studenţi sau masteranzi, dornici să le ocupe.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, la nivel naţional, o selecţie pentru studenţii şi masteranzii care doresc să lucreze în Germania, după cum ne informează consilierul superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin. Pentru anul 2016, Agenția Federală de Muncă din Germania dispune de o sută de posturi destinate studenților români. Tinerii vor fi implicaţi în activităţi lucrative ce se vor derula pe teritoriul Germaniei, în perioada vacanţei de vară, pe timp de cel puţin două luni.

La selecţie pot participa studenții și masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană. Selecții de acest gen au loc anual, ȋn baza ȋnțelegerii ȋncheiate ȋntre Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și Agenția Federală de Muncă din Germania, privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară în Republica Federală Germania.

Depunerea dosarelor se poate face până cel târziu în 15 ianuarie 2016, în zilele de luni până joi, între orele 9.00 şi 15.30, iar vineri, de la 9.00, la 12.30, fie la sediul agenției pentru ocuparea forței de muncă din județul de domiciliu, fie la sediul celei în raza căreia se află instituția de ȋnvățământ superior la care este ȋnregistrat studentul sau masterandul. Pentru completarea actelor şi a dosarului necesar, candidaţii trebuie să se adreseze Compartimentului Eures din cadrul AJOFM Caraş-Severin, unde vor fi luaţi în evidenţă şi vor fi îndrumaţi în vederea selecţiei (0255/212160).