Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Lira a Liceului Sabin Păuţa găzduieşte, în 7 mai, Festivalul concurs „Drag mi-i graiul bănăţean“. Evenimentul ajuns în acest an la a V-a ediţie este organizat de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Liceul de Artă Sabin Păuţa.

Festivalul folcloric se adresează preşcolarilor, precum şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, interesaţi de graiul popular bănăţean, dar şi dascălilor care promovează tradiţiile româneşti. Potrivit organizatorilor, concursul se va derula pe trei secţiuni: recitare în grai bănăţean; interpretare de melodii populare din Banat şi dans popular. Prestaţia participanţilor va fi apreciată de un juriu format din specialişti în folclor şi cadre didactice, care la final vor acorda premii şi menţiuni la fiecare secţiune, pe categorii de vârstă.

Înscrierile se fac în perioada 23 aprilie – 4 mai 2012, la adresa cristi_ardeleanu@yahoo.com, printr-o fişă de înscriere care va cuprinde: numele şi prenumele elevului (al preşcolarului) sau al ansamblului folcloric, clasa, instituţia de provenienţă, cadrul didactic coordonator, secţiunea la care participă, titlul poeziei sau al melodiei interpretate, date de contact (telefon, e-mail) ale cadrului didactic coordonator. Regulamentul integral al concursului se regăseşte pe site-ul şcolii organizatoare www.scoala7resita.ro

Roxana Bălan Nafiru