Caon.ro https://caon.ro Caon.ro Tue, 11 Aug 2020 06:31:37 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://caon.ro/wp-content/uploads/2019/12/favicon-96x96.png Caon.ro https://caon.ro 32 32 Un microbuz cu șapte persoane a luat foc pe DN 58 https://caon.ro/un-microbuz-cu-sapte-persoane-a-luat-foc-pe-dn-58/2377041/ https://caon.ro/un-microbuz-cu-sapte-persoane-a-luat-foc-pe-dn-58/2377041/#respond Tue, 11 Aug 2020 06:31:37 +0000 https://caon.ro/?p=2377041 DELINEȘTI – Două echipaje de pompieri militari din Reșița și Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit de urgență aseară la un incendiu ce a cuprins un autovehicul de tip microbuz, pe DN 58, între Caransebeș și Reșița, în zona localității Delinești! Potrivit salvatorilor, în microbuz se aflau șapte persoane, [...]

Articolul Un microbuz cu șapte persoane a luat foc pe DN 58 apare prima dată în Caon.ro.

]]>
DELINEȘTI – Două echipaje de pompieri militari din Reșița și Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit de urgență aseară la un incendiu ce a cuprins un autovehicul de tip microbuz, pe DN 58, între Caransebeș și Reșița, în zona localității Delinești!

Potrivit salvatorilor, în microbuz se aflau șapte persoane, care au reușit să iasă singure din vehicul, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Echipajele de pompieri au reușit să stingă flăcările, circulația fiind redată, aseară, pe o singură bandă. „Microbuzul a fost distrus de incendiu în proporție de 90%. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire“, a transmis ISU „Semenic“.

JCS-A.M.

Articolul Un microbuz cu șapte persoane a luat foc pe DN 58 apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/un-microbuz-cu-sapte-persoane-a-luat-foc-pe-dn-58/2377041/feed/ 0
Prefectul: Copilul care nu plânge, nu primeşte! https://caon.ro/prefectul-copilul-care-nu-plange-nu-primeste/2377038/ https://caon.ro/prefectul-copilul-care-nu-plange-nu-primeste/2377038/#respond Tue, 11 Aug 2020 05:39:14 +0000 https://caon.ro/?p=2377038 CARAŞ-SEVERIN – Şi-şi poartă vina, şi el, pentru prostia altuia. Asta le-a spus prefectul judeţului reprezentanţilor AquaCaraş care se plâng de probleme şi întârzieri din partea antreprenorilor şi a administraţiilor locale în ce priveşte lucrările la reţelele de apă şi canalizare din judeţ! Problema lucrărilor la reţelele de apă şi canal tinde să devină una [...]

Articolul Prefectul: Copilul care nu plânge, nu primeşte! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARAŞ-SEVERIN – Şi-şi poartă vina, şi el, pentru prostia altuia. Asta le-a spus prefectul judeţului reprezentanţilor AquaCaraş care se plâng de probleme şi întârzieri din partea antreprenorilor şi a administraţiilor locale în ce priveşte lucrările la reţelele de apă şi canalizare din judeţ!

Problema lucrărilor la reţelele de apă şi canal tinde să devină una cronică în judeţul Caraş-Severin. Şi e suficient să spunem că avem un proiect de aproape 400 de milioane de lei, început pe celălalt ciclu de finanţare, doar că lucrările n-au apucat să fie făcute. Aşa s-a dispus prelungirea, fazarea proiectului, pe ciclul 2014-2020. La începutul lui 2015 s-a depus cererea de finanţare, însă banii au venit abia după doi ani, timp în care chiar şi lucrările începute au fost suspendate, din lipsa finanţării. Însă nici acum, multe dintre lucrări nu au fost finalizate. Problema a fost expusă de un reprezentant al AquaCaraş în faţa prefectului judeţului, Cristian Gâfu, subliniind că „întâmpinăm dificultăţi în special în acordarea avizelor de spargere“.

Încă există contracte neatribuite, urmează să fie derulate licitaţii, altele au fost prelungite, pentru că unii antreprenori au probleme de personal. Bocşa, de exemplu, n-a dat permise de spargere la timp pentru că avea străzi reabilitate pe bani europeni, care erau în perioada de garanţie. Acolo, staţia de epurare e aproape gata, doar că ea nu va putea fi dată în folosinţă pentru că nu sunt încă gata reţelele. Într-unul din cazuri, antreprenorul a dat bir cu fugiţii, pentru aducerea sa înapoi fiind necesară o acţiune în instanţă…

Prefectul judeţului a subliniat că „o să trebuiască să ne ocupăm, la concret, de toate aceste probleme, ca să vă sprijinim. De asta am întrebat cum staţi cu instituţiile publice care au provocat întârzieri. Pentru că e inacceptabil! Adică voi aveţi oricum antreprenori care nu-şi respectă contractele. Şi dacă mai vin şi instituţiile de stat care în loc să vă sprijine vă împiedică, e haos. Şi banii nu cred că se mai obţin, trebuie daţi înapoi!“.

Oficialul s-a arătat interesat de problemele reale, pentru a mobiliza lucrurile. „Inclusiv la Oraviţa vă spun că autorizaţia de construire a expirat pentru că n-a fost prelungită, se plângea reprezentantul operatorului de apă. Noi am făcut cerere cu mult timp înainte să expire, dar nu a fost acordată în termen şi a trebuit să întocmim actele pentru alta nouă. Pe perioada cât n-a existat autorizaţie de construire, antreprenorul a sistat lucrările“.

„La Inspecţia în Construcţii aţi fost? Nu… La alte instituţii de stat aţi fost? N-aţi fost! Copilul care nu plânge, nu primeşte! Şi-şi poartă vina şi el pentru prostia altuia“, a încheiat prefectul judeţului, planificând discuţii cu conducerea operatorului de apă pentru a duce la bun sfârşit lucrările la apă şi canalizare, atât de necesare pentru o viaţă normală în Caraş-Severin.

JCS-Antoniu Mocanu

Articolul Prefectul: Copilul care nu plânge, nu primeşte! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/prefectul-copilul-care-nu-plange-nu-primeste/2377038/feed/ 0
Cărăşenii îşi pot face testul Covid la Reşiţa! Contra cost! https://caon.ro/carasenii-isi-pot-face-testul-covid-la-resita-contra-cost/2377031/ https://caon.ro/carasenii-isi-pot-face-testul-covid-la-resita-contra-cost/2377031/#comments Mon, 10 Aug 2020 12:38:50 +0000 https://caon.ro/?p=2377031 CARAŞ-SEVERIN – Începând de miercuri, 12 august 2020, Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Reșița va efectua, contra cost, teste Real Time PCR pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Prețul unui test este de 350 de lei, iar taxa se va achita în avans la casieria spitalului sau la asistentul medical care efectuează recoltarea [...]

Articolul Cărăşenii îşi pot face testul Covid la Reşiţa! Contra cost! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARAŞ-SEVERIN – Începând de miercuri, 12 august 2020, Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Județean de Urgență Reșița va efectua, contra cost, teste Real Time PCR pentru depistarea virusului SARS-COV-2. Prețul unui test este de 350 de lei, iar taxa se va achita în avans la casieria spitalului sau la asistentul medical care efectuează recoltarea probelor!

Programările se vor face de luni până vineri, în intervalul orar 10 – 14, la numărul de telefon 0743-098982, iar recoltările tot în aceleași zile, între orele 7.00 și 9.30, în unul din corturile amplasate în curtea Staționarului I (Govândari). Rezultatele vor fi emise în limba română, în maximum 48 de ore, și transmise fie prin e-mail, fie vor fi ridicate personal de la Fișierul Policlinicii Nr.1, între orele 7.30 și 15.

Trebuie precizat faptul că în laboratorul spitalului se vor prelucra pe zi maximum 20 de teste Real Time PCR contracost.

JCS-N.C.

Articolul Cărăşenii îşi pot face testul Covid la Reşiţa! Contra cost! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/carasenii-isi-pot-face-testul-covid-la-resita-contra-cost/2377031/feed/ 1
Reşiţa – 90.000 de kilometri pe două roţi https://caon.ro/resita-90-000-de-kilometri-pe-doua-roti/2377028/ https://caon.ro/resita-90-000-de-kilometri-pe-doua-roti/2377028/#respond Mon, 10 Aug 2020 11:32:09 +0000 https://caon.ro/?p=2377028 REŞIŢA – Mult, puţin? Atât reprezintă lungimea pedalatului reşiţean din 15 mai, până la acest început de august, prin intermediul sistemului de Bike Sharing pus la dispoziţie oricui, în mod gratuit, de către municipalitate! „Sistemul de Bike Sharing – un real succces! Tineri și bătrâni, părinți și copii, reșițenii au folosit din plin cele 60 [...]

Articolul Reşiţa – 90.000 de kilometri pe două roţi apare prima dată în Caon.ro.

]]>
REŞIŢA – Mult, puţin? Atât reprezintă lungimea pedalatului reşiţean din 15 mai, până la acest început de august, prin intermediul sistemului de Bike Sharing pus la dispoziţie oricui, în mod gratuit, de către municipalitate!

„Sistemul de Bike Sharing – un real succces! Tineri și bătrâni, părinți și copii, reșițenii au folosit din plin cele 60 de biciclete puse la dispoziție prin sistemul de Bike Sharing de Primăria Reșița. (…) Aplicația a înregistrat 8.875 de închirieri ce au totalizat 8.654 de ore de pedalare. Ținând cont de interesul reșițenilor pentru acest proiect, în anii următori sistemul va fi extins cu mai multe stații și cu un număr mai mare de biciclete“, ne asigură municipalitatea reşiţeană.

JCS-A.M.

Articolul Reşiţa – 90.000 de kilometri pe două roţi apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/resita-90-000-de-kilometri-pe-doua-roti/2377028/feed/ 0
Prefectul coboară restaurarea din turn! https://caon.ro/prefectul-coboara-restaurarea-din-turn/2377025/ https://caon.ro/prefectul-coboara-restaurarea-din-turn/2377025/#respond Mon, 10 Aug 2020 09:26:39 +0000 https://caon.ro/?p=2377025 GRĂDINARI – Cristian Gâfu, prefectul județului, a solicitat ca, în cel mai scurt timp, conducerea Direcției pentru Cultură Caraș-Severin şi Primăria Grădinari să găsească soluţii pentru restaurarea Turnului de la Grădinari! Duminică, prefectul şi Dan Stan, subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, analizând modul de organizare al alegerilor locale, au făcut un „ocol” până [...]

Articolul Prefectul coboară restaurarea din turn! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
GRĂDINARI – Cristian Gâfu, prefectul județului, a solicitat ca, în cel mai scurt timp, conducerea Direcției pentru Cultură Caraș-Severin şi Primăria Grădinari să găsească soluţii pentru restaurarea Turnului de la Grădinari!

Duminică, prefectul şi Dan Stan, subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, analizând modul de organizare al alegerilor locale, au făcut un „ocol” până la Turnul de la Grădinari, monument care scrutează, maiestuos și singur, o parte a Văii Carașului. Originea acestui monument istoric este controversată, ceea ce, din punct de vedere turistic, poate fi un argument pentru reabilitarea și includerea sa într-un circuit turistic alături de cetăţile medievale de la Mehadia, Ilidia, Caraşova și Grădinari.

Un prim punct de vedere susține că Turnul cimitirului fostei localități Cacova, aflat pe raza localității Grădinari, este rămășița unei biserici construite în perioada 1731-1779 și demolată în 1906. Istoricii sunt însă de altă părere. Reputatul istoric Ionel Bota susţine în lucrarea „Ordinul Cavalerilor Teutoni în Ţara Caraşului” o cu totul altă variantă. Conform istoricului, turnul este una din urmele lăsate în Banat de Ordinul Teuton „Order der Bruder vom Deutschen Haus St.Mariens in Jerusalem”. Istoricul e de părere că Turnul din Grădinari, şi azi în picioare, a făcut parte dintr-o organizare militară cândva extinsă, după 1250.

„Nu ne gândim la argumentul reliefului favorabil, dar ne gândim că documentul din 1378, amintind biserica de lemn pe fundament de piatră, de pe moşia Valea („ecclesia partim in lignis et partim in lapidibus constructa”), ar explica în ce măsura vorbim de astfel de continuităţi. Credem că turnul e parte dintr-o construcţie care nu avea, la început destinaţie religioasă”.

Cristian Gâfu, prefectul județului, a solicitat ca, în cel mai scurt timp, conducerea Direcției pentru Cultură şi Primăria Grădinari să stabilească regimul juridic al acestui obiectiv cultural, să elaboreze un proiect/strategie de restaurare și punere în valoare culturală și turistică, respectiv să identifice sursele de finanțare necesare pentru acest obiectiv. Prin valorificarea Turnului, Primăria Grădinari trebuie să urmărească ca Grădinariul să apară pe harta turistică a județului, aspect ce ar determina o dezvoltare economică a comunei.

„Potențialul turistic al județului nostru, cu vestigii istorice și arii naturale protejate, recunoscute de către Ministerul Culturii sau UNESCO, este un avantaj important care trebuie exploatat corespunzător. Consiliile locale care au în administrație astfel de patrimonii istorice, culturale și naturale, au un avantaj pe care trebuie să-l exploateze, deoarece orice plus economic reprezintă un salt al calității vieții locuitorilor din zonele respective“, a mai precizat Cristian Gâfu.

JCS- N.C.

Articolul Prefectul coboară restaurarea din turn! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/prefectul-coboara-restaurarea-din-turn/2377025/feed/ 0
Liberalii şi-au stabilit candidaţii la oraşe https://caon.ro/liberalii-si-au-stabilit-candidatii-la-orase/2377020/ https://caon.ro/liberalii-si-au-stabilit-candidatii-la-orase/2377020/#respond Mon, 10 Aug 2020 08:42:14 +0000 https://caon.ro/?p=2377020 CARAŞ-SEVERIN – În ședința Biroului Politic Județean al PNL Caraș-Severin desfășurată sâmbătă, condusă de către președintele PNL CS, Marcel Vela, s-au validat cu unanimitate de voturi, candidaturile la primăriile din mediul urban cărăşean! Astfel, aşa cum era de aşteptat, Nelu Popa va candida la Primăria Reşiţa. Pentru Primăria Caransebeş liberalii mizează pe Andra Pleşa, actual [...]

Articolul Liberalii şi-au stabilit candidaţii la oraşe apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARAŞ-SEVERIN – În ședința Biroului Politic Județean al PNL Caraș-Severin desfășurată sâmbătă, condusă de către președintele PNL CS, Marcel Vela, s-au validat cu unanimitate de voturi, candidaturile la primăriile din mediul urban cărăşean!

Astfel, aşa cum era de aşteptat, Nelu Popa va candida la Primăria Reşiţa. Pentru Primăria Caransebeş liberalii mizează pe Andra Pleşa, actual consilier local. La Oţelu Roşu şi la Bocşa candidează aceiaşi oameni care au mai candidat şi in 2016, adică Magda Lungu şi Emanuel Dănilă. La Anina şi Băile Herculane se merge cu actualii primari Gheorghe Românu, respectiv Cristian Miclău. La Moldova Nouă candidează Ion Chisăliţă, omul care a mai fost primar înainte de Adrian Torma, iar la Oraviţa liberalii merg cu Doru Novăcescu.

De asemenea, împreună cu candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, s-au stabilit candidații pentru primele 20 de locuri pe lista consilierilor judeţeni.

JCS-L.A.

Articolul Liberalii şi-au stabilit candidaţii la oraşe apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/liberalii-si-au-stabilit-candidatii-la-orase/2377020/feed/ 0
Locuri de joacă noi în parcurile Dragalina și Teiuș! https://caon.ro/locuri-de-joaca-noi-in-parcurile-dragalina-si-teius/2377017/ https://caon.ro/locuri-de-joaca-noi-in-parcurile-dragalina-si-teius/2377017/#respond Mon, 10 Aug 2020 07:18:27 +0000 https://caon.ro/?p=2377017 CARANSEBEȘ – Cel din Parcul Dragalina este deja asaltat de zeci de copii zilnic, în timp ce cel din Parcul Teiuș va fi gata peste o lună. Cel puțin așa spune primarul Felix Borcean, care mai adaugă pe listă și un aparate noi pentru locul de joacă dinn zona sălii polivalente din Pipirig! „După cum [...]

Articolul Locuri de joacă noi în parcurile Dragalina și Teiuș! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARANSEBEȘ – Cel din Parcul Dragalina este deja asaltat de zeci de copii zilnic, în timp ce cel din Parcul Teiuș va fi gata peste o lună. Cel puțin așa spune primarul Felix Borcean, care mai adaugă pe listă și un aparate noi pentru locul de joacă dinn zona sălii polivalente din Pipirig!

„După cum se poate vedea, locul de joacă din Parcul Dragalina a devenit unul mult mai permisiv, de fapt sunt două scuaruri în momentul de față și planificăm ca luna viitoare să facem același lucru și pentru locul de joacă din Parcul Teiuș, să achiziționăm instalații noi și, de asemenea, în cartierul Pipirig, în zona Sălii Polivalente. Avem câteva oferte foarte bune și din punct de vedere financiar, și calitativ, pentru aceste locuri de joacă. Sunt investiții de la bugetul local. În Teiuș, cu aproximație, peste o lună vor fi montate aceste instalații de joacă, locul de joacă din Pipirig ne costă 20.000 de lei și în Teiuș 25.000 de lei”, a explicat edilul Caransebeșului.

Acesta a anunțat și o premieră în Parcul Teiuș pentru bicicliști sau skateri, fie ei începători sau mai avansați. „Tot în Parcul Teiuș intenționăm să amenajăm un fel de velodrom pentru bicicliștii de aventură sau skateri, două circuite chiar, unul pentru începători și unul pentru avansați. Aș vrea să fie gata mâine dacă s-ar putea, doar că ideile acestea vin pe parcurs, ne mai inspirăm și din altă parte, nu le facem neapărat acum că e campanie electorală. Cine s-a gândit de exemplu că alegerile vor avea loc în septembrie, când noi am inițiat proiectul pentru amenajarea fațadei de la Loga și trebuia să fie gata din decembrie. Lucrurile acestea nu trebuie să țină cont și chiar dacă parcă țin cont de campania electorală și de momentul alegerilor, nu țin cont numai de noi, țin și de constructori, în cazul străzilor, de disponibilitatea lor”, a mai precizat primarul Felix Borcean.

JCS-R.M.

Articolul Locuri de joacă noi în parcurile Dragalina și Teiuș! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/locuri-de-joaca-noi-in-parcurile-dragalina-si-teius/2377017/feed/ 0
S-a înroșit apa în lacul de la Poiana Mărului! https://caon.ro/s-a-inrosit-apa-in-lacul-de-la-poiana-marului/2377011/ https://caon.ro/s-a-inrosit-apa-in-lacul-de-la-poiana-marului/2377011/#respond Mon, 10 Aug 2020 06:42:21 +0000 https://caon.ro/?p=2377011 POIANA MĂRULUI – Nu, nu e vorba de vreo profeție biblică, ci de un fenomen inedit, cunoscut sub numele de „înflorirea apei”! Specialiștii de la Apele Române Banat spun că „fenomenul este unul natural și se datorează unei densități mari a speciei de cianoficee, Planktothrix rubescens, niște alge microscopice, înrudite cu bacteriile și răspândite în [...]

Articolul S-a înroșit apa în lacul de la Poiana Mărului! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
POIANA MĂRULUI – Nu, nu e vorba de vreo profeție biblică, ci de un fenomen inedit, cunoscut sub numele de „înflorirea apei”!

Specialiștii de la Apele Române Banat spun că „fenomenul este unul natural și se datorează unei densități mari a speciei de cianoficee, Planktothrix rubescens, niște alge microscopice, înrudite cu bacteriile și răspândite în ape dulci, în bălți și în locuri umede. Algele apar ca urmare a intensității luminii și a concentrațiilor ridicate de nutrienți împreună cu temperaturile ridicate, ce favorizează dezvoltarea acestei specii. Se manifestă ca o peliculă roșie care se poate deplasa și poate lua forme diferite”.

În urma analizelor de laborator efectuate de Laboratorul ABA Banat Reșița, s-a constatat că fenomenul nu afectează fauna piscicolă a lacului. Cei de la Apele Române Banat au și un îndemn pentru turiști: „Dacă ajungeți în zonă, nu ratați fenomenul, este unul deosebit! Nu știm cât timp va rămâne, dar specialiștii de la Serviciul Gestiune, Monitoring și Protecția Resurselor de Apă spus că <<înflorirea apei>> va reapărea ori de câte ori sunt îndeplinite condițiile de dezvoltare a speciei”.

JCS-L.A.

FOTO: Apele Române Banat

Articolul S-a înroșit apa în lacul de la Poiana Mărului! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/s-a-inrosit-apa-in-lacul-de-la-poiana-marului/2377011/feed/ 0
Gata cu inundațiile! 23 de milioane de lei de la Guvern pentru Potoc și Zlăgnița! https://caon.ro/gata-cu-inundatiile-23-de-milioane-de-lei-de-la-guvern-pentru-potoc-si-zlagnita/2377008/ https://caon.ro/gata-cu-inundatiile-23-de-milioane-de-lei-de-la-guvern-pentru-potoc-si-zlagnita/2377008/#respond Mon, 10 Aug 2020 05:28:44 +0000 https://caon.ro/?p=2377008 CARAȘ-SEVERIN – Șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, spune că la rectificarea bugetară din această săptămână așteaptă banii pentru demararea procedurilor. Asta după ce a fost aprobat deja proiectul pentru execuția lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor din municipiul Caransebeș, valoarea estimată a investiției fiind de 23 de milioane de lei! „Suntem foarte aproape să [...]

Articolul Gata cu inundațiile! 23 de milioane de lei de la Guvern pentru Potoc și Zlăgnița! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARAȘ-SEVERIN – Șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, spune că la rectificarea bugetară din această săptămână așteaptă banii pentru demararea procedurilor. Asta după ce a fost aprobat deja proiectul pentru execuția lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor din municipiul Caransebeș, valoarea estimată a investiției fiind de 23 de milioane de lei!

„Suntem foarte aproape să obținem finanțarea din surse bugetare a unui proiect care, deși a fost scris în urmă cu 7 ani, nu a fost promovat la ministerul de resort. În ultimii ani, zona municipiului Caransebeș a fost expusă constant riscului de inundații. Este vorba în special de inundații de tip flash-flood, cu caracter torențial, care s-au produs atât pe afluenți, cât și pe cursurile râurilor Sebeș și Timiș. Am toată încrederea că, la rectificarea bugetară care va avea loc în această săptămână, vom obține suma de bani de care avem nevoie pentru a demara procedurile de contractare a lucrărilor prevăzute în proiect”, a declarat Molnar.

Dar să vedem ce presupune investiția și ce se va face cu 23 de milioane de lei. Potrivit șefului de la Apele Române, care în urmă cu câteva săptămâni a văzut la fața locului ce au însemnat inundațiile din Banat chiar din elicopterul în care se afla alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru apărarea Caransebeșului de ape, vor fi realizate lucrări pe cei doi afluenți principali ai râului Timiș.

„Pe pârâul Zlagna se va construi un nod hidrotehnic care va asigura, printr-o conductă, devierea cursului de apă spre râul Sebeș. Pe pârâul Potoc, în zona aeroportului, va fi realizată o acumulare nepermanentă care va atenua undele de viitură ce se vor forma în urma precipitațiilor abundente. În acest fel, realizarea acestor lucrări va contribui la creșterea gradului de protecție pentru locuitorii Caransebeșului, vorbim de peste 30.000 de oameni, care în prezent sunt expuși constant riscului de inundații. Execuția propriu-zisă va începe anul viitor. Finalizarea lucrărilor va reduce semnificativ riscul de inundații din zonă iar odată recepționate, lucrările vor intra în patrimoniul Apelor Române Banat”, a mai adăugat Ervin Molnar.

Valoarea pagubelor produse de inundațiile care au avut loc în vara acestui an în zona Caransebeș este estimată la aproape 29 de milioane de lei.

JCS-Nina Curița

Articolul Gata cu inundațiile! 23 de milioane de lei de la Guvern pentru Potoc și Zlăgnița! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/gata-cu-inundatiile-23-de-milioane-de-lei-de-la-guvern-pentru-potoc-si-zlagnita/2377008/feed/ 0
VIDEO! Progresul Ezeriș a promovat în Liga 3! https://caon.ro/video-progresul-ezeris-a-promovat-in-liga-3/2377004/ https://caon.ro/video-progresul-ezeris-a-promovat-in-liga-3/2377004/#comments Sun, 09 Aug 2020 17:13:26 +0000 https://caon.ro/?p=2377004 CARAȘ-SEVERIN – Formația antrenată de Adrian Enășescu a învins duminică, 9 august, echipa Știința Turceni (județul Gorj) cu scorul de 3-0 și a reușit astfel prima promovare în al treilea eșalon din istoria clubului. Cărășenii au deschis scorul prin Alexandru Rusnac și și-au securizat promovarea prin dubla lui Alexandru Avramovici! Acesta a fost al doilea [...]

Articolul VIDEO! Progresul Ezeriș a promovat în Liga 3! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
CARAȘ-SEVERIN – Formația antrenată de Adrian Enășescu a învins duminică, 9 august, echipa Știința Turceni (județul Gorj) cu scorul de 3-0 și a reușit astfel prima promovare în al treilea eșalon din istoria clubului. Cărășenii au deschis scorul prin Alexandru Rusnac și și-au securizat promovarea prin dubla lui Alexandru Avramovici!

Acesta a fost al doilea meci al barajului de promovare, în partida precedentă Ezerișul  terminând la egalitate, scor 1-1, partida cu Victoria Zãbrani, impunându-se apoi la loviturile de departajare. Jocul cu Știința Turceni a avut loc pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

ACS Progresul Ezeriș a început partida în formula: Birăescu (cpt.), Ciurea, Cheda, Zamfir, Marius Musteța, Drăgoi, Săndescu, Marian Musteța, Rusnac, Costescu și Popa. Au mai jucat: Avramovici, Străin, Chelu, Kawagoe și Secula.

„Băieții cred că merită felicitările și cred că s-a văzut de-a lungul jocului că meritam să promovăm. Ne-a ieșit un joc bun. Adversarul l-am considerat mai puternic, cred că a fost unul puternic, dar se pare că noi am fost mai buni. Ei veneau după o victorie confortabilă și cred că echipa noastră a jucat exact ce trebuie. Mă bucur că am arătat bine. Ne dorim să jucăm în Liga a III-a, însă așteptăm acum și decizia autorităților. Pentru Liga a III-a am muncit și vrem să arătăm bine acolo. Se pare că acest teren de la Hunedoara ne-a purtat noroc și mă bucur că ne-a ieșit așa cum ne-am propus”, a spus la final Adrian Enășescu, antrenorul echipei Progresul Ezeriș.

„A fost o victorie clară, echipa cea mai bună a câștigat, așa cum am promis tuturor iubitorilor de fotbal și nouă înșine! Ne-am ținut de cuvânt, am ajuns unde ne-am dorit pe linie sportivă, iar mingea este acum în terenul autorităților. Greul de abia acum începe pentru noi”, a precizat și Cristian Șodâncă, președintele Progresului Ezeriș.

JCS-Ștefan Moraru

VIDEO: Flavius Costescu

Si am promovatttt🍾🍾🍾

Posted by Fllavius Costy on Sunday, August 9, 2020

Articolul VIDEO! Progresul Ezeriș a promovat în Liga 3! apare prima dată în Caon.ro.

]]>
https://caon.ro/video-progresul-ezeris-a-promovat-in-liga-3/2377004/feed/ 2