Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa îi invită pe reşiţeni la strop de muzică, într-un spectacol de culoare, seara, lângă arteziene.În această perioadă de caniculă, implicând disconfort termic celor nevoiţi să înfrunte arşiţa zilei, fie pentru serviciu, fie pentru cumpărături sau din alt motiv, au parte de mici oaze de răcoare pe teritoriul municipiului, în zonele din apropierea fântânilor arteziene.

Mai mult decât atât, canicula a determinat municipalitatea să solicite operatorului judeţean de apă să prelungească programul de funcţionare a fântânii arteziene din centrul Reşiţei până la miezul nopţii. Orarul anterior prevedea funcţionarea acesteia până la ora 19.00, în timpul zilelor lucrătoare ale săptămânii, respectiv până la ora 20.00, în zilele de sâmbătă şi duminică.

De asemenea, pentru un ambient cât mai plăcut, jocul de lumini al fântânii cinetice este însoţit de fond muzical, între orele 19.00 şi 23.00. În ceea ce priveşte celelalte fântâni arteziene de pe raza municipiului, acestea sunt conectate între orele 7.00 şi 00.00“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Reşiţa, în perioada 2 – 8 iulie, au fost efectuate controale privind funcţionalitatea şi aspectul estetic al fântânilor arteziene din Reşiţa. „Singura defecţiune a fost constatată în Parcul Pensionarilor de pe B-dul Muncii, unde se impune înlocuirea programatorului orar pentru conectarea şi deconectarea fântânii“, se mai arată în documentul citat.

Problema a fost raportată Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa, care promite s-o remedieze în cel mai scurt timp posibil. Reprezentanţii municipalităţii spun că astfel de verificări vor fi efectuate periodic, pentru buna funcţionare a fântânilor arteziene, iar acţiunile de curăţare vor fi intensificate.

Antoniu Mocanu