Caraş-Severin, Romania

Această scrisoare, gândită îndelung şi păstrată până astăzi doar în gândul şi sufletul meu este un proiect de contract între mine şi tine, amândoi cetăţeni ai oraşului nostru.

Cu bune şi mai puţin bune, campania electorală se va termina. Obişnuit să gândesc la bine şi să-mi gospodăresc viaţa după gândul bun, sper că finalul campaniei nu va lăsa Reşiţa fără speranţa unui viitor mai bun şi mai sigur!

Îndrăznesc să cred că se poate şi dorec să-mi pun toate forţele şi toată energia în reclădirea oraşului nostru!

Este adevărat că avem foarte multe nevoi. Avem nevoie de locuri de muncă! De locuinţe! De drumuri şi şosea de centură! De un nou spital, modern şi flexibil! De biserici, credinţă, cultură şi civilizaţie! De o Bârzavă mai curată, pentru că apa dă viaţă lumii si frumuseţe vieţii! De investitori, de antreprenoriat şi uzine putenice! De salariaţi cu zâmbetul pe buze şi de pensionari fără spaima zilei de mâine! De grădiniţe şi şcoli bine dotate! De elevi şi studenţi, de tineretul care dă viaţă oraşului nostru! De idei şi proiecte! De discuţii şi consultări! De tihnă şi linişte! De oţel şi locomotive! De….

Mai presus de toate, cred cu toată fiinţa mea că avem nevoie de încredere şi responsabilitate! Să putem sta, gând la gând şi umăr la umăr pentru oraşul nostru şi pentru frumuseţea vieţii care se zbuciumă în el. Să reclădim sentimentele de fraternitate şi apartenenţă! Să zgândărim memoria ţării şi Europei cu faptul că există Reşiţa şi există reşiţeni!

Acestea sunt gândurile cu care am pornit la drum, în acest proiect de lucru între mine şi tine! Un proiect de viaţă care nu ne împarte în liberali şi socialişti, populari şi ţărănişti sau în alte partide şi partiduleţe! Respect partidele, dar am preferat să candidez independent pentru că eu cred cu tărie că devotamentul pentru oameni şi oraş este mai presus de politică! Şi am demonstrat în timp că pot deschide orice uşă şi pot avea dialog cu orice om de aici, de la Bucureşti sau de oriunde!

Începeam, cu mai bine de un an în urmă, o scrisoare către tine, cu apelativul „omule drag”.

Reşiţeanule drag, acest proiect al meu are în miezul lui un gând curat: între mine şi tine va exista mereu o mână întinsă!

Întinde şi tu mâna ta, ca să REDĂM ÎMPREUNĂ REŞIŢA REŞIŢENILOR votând locomotiva:

 

 

GHEORGHE FILIPESCU