Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Handbalistele de la Universitatea Reșița au efectuat un stagiu de pregătire în Băile Herculane.

Echipa feminină de handbal Universitatea Reșița a fost printre primele formații cărășene care s-au reunit în 2015. Elevele antrenorului Cristian Busuioc au și efectuat un stagiu de pregătire în stațiunea Băile Herculane, cartierul general fiind stabilit la Hotel Paradis, o gazdă tradițională pentru handbaliste.

„A fost un stagiu în care ne-am axat pe pregătirea fizică, a spus antrenorul Cristian Busuioc. Am avut ca de obicei condiții bune de antrenament, de cazare și de masă. Ne-am reunit destul de repede, pentru că junioarele noastre au deja un turneu de sală, la jumătatea lunii ianuarie. În prezent ne pregătim la Sala Polivalentă din Reșița, iar la finalul acestei săptămâni vom participa la Târgu Jiu, la cel de-al doilea turneu de sală din Seria E a Campionatului Național de Handbal al Junioarelor I.“

La fel ca la primul turneu, din luna septembrie 2014, Federația Română de Handbal a stabilit ca și al doilea să aibă loc pe teren neutru, tot la Târgu Jiu. Întrecerea este programată în perioada 16-18 ianuarie, cu participarea echipelor din Seria E, printre care și Universitatea Reșița. Echipa reșițeană este pe primul loc în clasament, cu 27 de puncte, din tot atâtea posibile, reșițencele fiind singurele neînvinse din această serie. Universitatea Reșița a câștigat toate cele nouă partide pe care le-au disputat în acest sezon, atât în primul turneu de sală, cât și în turul campionatului: 10-0 (de două ori) cu CSS Hunedoara, 39-25 și 51-22 cu CSS Drobeta Turnu Severin, 36-14 și 44-27 cu LPS Banatul Timișoara, 27-12 cu CSS Craiova, 31-29 cu LPS Slatina și 28-25 cu CSS Caracal.

În turneul de sală de la Târgu Jiu, Universitatea Reșița va întâlni pe CSS Craiova (16 ianuarie, ora 14.30), LPS Slatina (17 ianuarie, ora 17.30) și pe CSS Caracal (18 ianuarie, ora 10.30). „Sperăm să facem un turneu reușit, echipa să se întoarcă acasă din nou neînvinsă, a spus antrenorul Cristian Busuioc. După acest turneu, junioarele se vor pregăti din nou alături de senioare, urmând să abordăm returul Diviziei A, care începe pe 25 ianuarie, dar și meciurile din returul Campionatului Național de Junioare I. În Divizia A ne-am propus să avem meciuri bune, iar la Junioare I obiectivul este calificarea în turneul semifinal.“

În prima etapă a returului Diviziei A de handbal feminin, Seria B, Universitatea Reșița va întâlni în 25 ianuarie, pe teren propriu, formația CSS 2 Baia Mare.