Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta susține Marcel Vela, care i-a adresat mai multe întrebări ministrului Transporturilor de la tribuna Senatului, după ce CFR a anunțat că pe Semmeringul bănățean se va circula doar în weekend.

Vela spune că decizia este una nejustificată, în condițiile în care numărul de pasageri pe ruta Oravița-Anina a crescut de la an la an. Potrivit senatorului liberal de Caraș-Severin, dacă în 2014 au circulat cu Semmeringul bănățean 15.929 turiști, anul trecut cu acest tren turistic s-au bucurat de frumusețea zonei 24.591 de turiști, ruta având un specific pitoresc unic la nivel național.

„Decizia CFR are la bază un studiu de impact? Care este strategia ministerului pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport ruier și feroviar din Caraș-Severin? Ce investiții a făcut în ultimii trei ani ministerul pe care-l conduceți pentru modernizarea și dezvoltarea acestor infrastructuri? Vă rog să nu mai repetați un răspuns ambiguu cum ați făcut la întreabrea legată de aeroport!”, i-a cerut Vela, de la tribuna Senatului, ministrului Răzvan Cuc.

Senatorul liberal a avut un mesaj și pentru susținătorii șefului de la Transporturi: „Transmit celor care-l susțin pe Cuc, să-i spună la ureche, încet, ca să nu se șocheze, că o să zboare până la Revelion din minister! Să retragă urgent acest ordin, pentru că riscă să intre în istorie nu doar ca un nepriceput al autostrăzilor, dar și ca un distrugător al istoriei feroviare din Banatul de Munte”.

Reamintim că începând cu data de 25 septembrie 2019, vor interveni modificări în circulația trenurilor de pe ruta Oravița – Anina și retur, iar pe Semmeringul bănăţean se va circula doar trei zile, în weekend, ca urmare a unei decizii luate de CFR.

L.A.