Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Palatul administrativ municipal a găzduit ultimul pas al campaniei de conectare a DEEE, desemnarea câştigătorilor.

S-a încheiat o nouă campanie vizând colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, derulată de către Primăria Reşiţa, în parteneriat cu Asociaţia RoRec.

Acţiunile de colectare s-au desfăşurat sâmbătă, 2 noiembrie, şi a cuprins preluarea de la domiciliu a aparaturii de dimensiuni mari, precum şi amenajarea de puncte de colectare pentru obiectele mici, pe toată raza municipiului, inclusiv în localităţile aparţinătoare. Potrivit organizatorilor, acţiunea a fost una de succes, iar primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a explicat faptul că în doar o zi s-a reuşit colectarea unei cantităţi de aproximativ trei tone de asemenea echipamente. Începând din acest an, campaniile au fost derulate lunar, cantitatea colectată deja ajungând la 25,518 tone, rata de colectare trebuind să ajungă la cel puţin patru kilograme pe locuitor, anual.

Activităţile s-au încheiat luni, 4 noiembrie, sub cupola palatului administrativ reşiţean, unde s-a derulat o tragere la sorţi pentru premierea celor care au decis să renunţe la aparatura veche. Recompensa a constat în două cafetiere, două fiare de călcat, două mixere, o hotă şi un frigider. De asemenea, pentru aparatele mari, cei care au apelat la RoRec au primit şi două sau patru cupoane valorice, de câte zece lei, pe care le pot folosi la cumpărături.