Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL – Cu siguranţă fiecare avem viziuni diferite despre cum arată locuinţa ideală, şi în mod clar un apartament vechi, tip cutie de chibrituri, nu se va ridica la înălţimea aşteptărilor nici după mai multe încercări sau retuşări. În fond, blocurile Reşiţei sunt vechi, structura de rezistenţă cedează, nu prea poţi schimba mare lucru.

Dar ai o şansă de confort, în linii care să corespundă cerinţelor tale, care să-ţi ofere deschidere, spaţiu, lumină, aerisire. Toate astea le găseşti la City Center. Ba mai mult de atât! Dacă vrei ca apartamentul tău să arate altfel, cum nu găseşti în nicio revistă sau schiţă de profil, acest lucru poate deveni realitate, cu ajutorul dezvoltatorilor, care vor putea clădi totul pe fundamentul propus de tine, prin compartimentare.

Poate părea simplu să sari direct pe un apartament obişnuit, scos la vânzare pe net. Numai că dincolo de zugrăveala proaspătă se pot ascunde vicii serioase şi, evident, cheltuieli neprevăzute. De la instalaţiile vechi, care îţi pot da bătăi de cap şi care pot ceda oricând, până la nesănătosul mucegai, la mirosul neplăcut sau umiditatea deja absorbită în pereţii care, deşi nu par, stau să cadă.

Blocurile vechi au fost construite din ciment, pentru care absorbirea unei cantităţi mari de umiditate este o caracteristică. De aici mucegaiul, igrasia din majoritatea imobilelor vechi. Şi cum izolarea termică lasă de dorit, cireaşa de pe tort a cheltuielilor vine lunar: factura consistentă la gaz. Într-un imobil nou, unde izolaţia termică e gândită din start, cu un sistem avansat de încălzire, cheltuielile cu încălzirea se reduc considerabil, chiar sub jumătate din cele ale unui apartament vechi, după cum ne asigură dezvoltatorii.

Şi-n plus, dacă tot am vorbit despre compartimentare şi spaţiu, de ce să te apuci de spart pereţi şi reconstruit, când poţi avea totul de la bun început? Eviţi cheltuielile suplimentare, aprobările necesare. O locuinţă într-un bloc din anii ‘80 are multe spaţii moarte – inclusiv holurile întunecoase –, bucătării mici şi îngrămădite, şi băi în care nu te poţi mişca prea mult. Cât despre lifturi, alea din blocurile vechi, cu care de cele mai multe ori ţi-e frică să mergi… Ei, bine, la City Center ele sunt istorie. Mai ales că ele sunt ultimul pas spre acasă.

Apartamentele noi au suprafeţe mai mari, investitorii construind eficient. Sunt diferenţe de spaţiu util chiar şi în cazul locuinţelor mici, pentru că sunt mai bine compartimentate. E cu totul altceva să ai un acasă nou, care pulsează de modern şi de spaţiu deschis.

Balcoanele sunt mult mai spaţioase, deschise şi au rol mai degrabă recreativ. În niciun caz de spaţiu de depozitare. Asta nu înseamnă că apartamentele noi nu au suficient spațiu de depozitare, multe având mici camere care pot avea această destinaţie. Până la urmă, cine vrea să răvăşească dulapul pentru fiecare haină? Articolele pentru sezonul trecut le poţi depozita într-un asemenea spaţiu, aerisindu-ţi mereu garderoba. 

Însă confortul va face diferenţa. De la atmosferă, ambient, până la lumină, culoare, deschidere şi aerul pe care-l respiri, relaxarea şi căldura pe care le găseşti doar acasă.

1 Comment

Adaugă comentariu