Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul Mihai Stepanescu susţine demersurile foştilor angajaţi de a-şi recupera banii, sesizând anumite umbre ale justiţiei.

Despre bogăţiile „săracului“ Prescom ne aduc aminte acum foştii angajaţi ai societăţii, adunaţi la o întrunire cu Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, pentru a discuta despre cum să-şi recupereze bonurile de masă pentru o perioadă de patru luni, precum şi cele trei salarii compensatorii, cumulând în medie peste 7.000 de lei pe angajat. Totalizează, după cum spun, în jur de 500.

Unii dintre ei au rămas pe drumuri, alţii preluaţi de diverse alte societăţi care se ocupă, pe bucăţele, de serviciile de care operatorul reşiţean n-a mai fost în stare să se ocupe. Sau a fost făcut să nu mai fie în stare să se ocupe, la fel ca oricare mare operator de pe malurile Bârzavei care moare deşi posedă bogăţii imobiliare inestimabile, pentru că statul, prin instituţiile sale, nu-şi achită facturile faţă de societăţile care-i aparţin.

Mihai Stepanescu le-a explicat oamenilor că, din câte înţelege, cineva le-a luat banii, mai ales că aceştia s-au trezit cu fişe fiscale în care se arată că banii le-au fost plătiţi. Documentele – purtând, „sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice“, o semnătură în dreptul directorului Gheorghe Marchiş – sunt contrazise de extrasele de cont ale oamenilor, în care nu sunt trecute alimentări cu sumele aferente plăţilor compensatorii.

Trebuie precizat că în perioada pentru care datorează banii, Prescom era sub păstorirea consiliului local. Acum, impresionanta afacere imobiliară care se ascunde în spatele bătrânului şi aparent săracului Prescom va fi adusă în discuţie şi marţi, 28 februarie, în faţa consiliului local, mai ales că, potrivit primarului, este surprinzător felul în care, deşi există o listă de societăţi specializate, Tribunalul Caraş-Severin alege mereu aceeaşi firmă care să se ocupe de lichidarea unor valori inestimabile nu doar pentru comunitatea reşiţeană.

Antoniu Mocanu