Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vorbim de câteva drumuri judeţene care au fost aprobate de consilierii judeţeni ca propuneri de investiţii.

Un punct important, aflat pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean, l-a constituit proiectul de hotărâre privind aprobarea mai multor investiţii în drumurile judeţene. Este vorba de modernizarea DJ 571, Moldova Veche – Moldova Nouă – Moldoviţa – Sasca Montană – Ciuchici – DN 57, de DJ 571 A, intersecţia DN 57 (Gornea) – Sicheviţa – Gîrnic – intersecţie DJ 571 (Moldoviţa), de reabilitarea DJ 571 B, Bozovici (DN 57 B ) – Dalboşeţ. Alte drumuri care vor fi reabilitate sunt DJ 571 B, Dalboşeţ – Şopotu Nou, DJ 572, între DC 84 şi limita cu judeţul Timiş, DJ 573 A, între Iam – Ciortea – Vrani – Mercina şi Greoni (DN 57). De asemenea, este vorba de modernizarea DJ 571 B, Şopotu Nou – Cărbunari, a DJ 608, Teregova (Intersecţie DN 6) – Luncaviţa – Mehadica – Cuptoare – Cruşovăţ şi a DJ 680 A, Sacu – Tincova – Peştere – Maciova.

„Toate aceste tronsoane vrem să le propunem pentru modernizare la Ministerul Dezvoltării. Să sperăm că rămân economii, le-am aprobat pentru ca să fim pregătiţi oricând să le depunem. Sunt şi drumuri pe care le vom putea depune pe SUERD. Acolo, pe Strategia UE de Dezvoltare a Regiunii Dunării proiectele sunt competitive, fiind eligibile proiectele din judeţele riverane Dunării“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Pentru toate drumurile respective, au fost anexate date tehnice şi valoarea fiecărei investiţii. De exemplu, modernizarea a 15 km din drumul Şopotu Nou- Cărbunari necesită 40.363.262 de lei, din care de la bugetul local trebuie o cofinanţare de 1.150.422 de lei. O investiţie în drumul Dalboşeţ-Şopotu Nou, unul dintre cele mai deplorabile din judeţ, se ridică la 17.283.258 de lei, din care de la bugetul local trebuie asiguraţi 677.961 de lei.

Drumurile din Caraş-Severin necesită foarte mulţi bani, dar adevărul trist este că foarte multe sunt praf. Este bine că măcar un prim pas a fost făcut…