Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârşitul acestei luni, în data de 30 mai, elevii de clasa a XII-a şi cei din clasa a XIII-a vor finaliza anul şcolar 2013-2014.

Sesiunea specială de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 17-30 mai. La aceste examene se pot înscrie absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale. Înscrierile pentru sesiunea specială sunt programate pentru perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice, 23-24 mai. Candidaţii vor susţine probele scrise în perioada 26-29 mai. Astfel, în data de 26 mai este programată proba la Limba şi literatura română, în 27 mai elevii vor susţine proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie, iar în 28 mai se va desfăşura proba la alegere a profilului. Pentru acest examen, tinerii vor alege între disciplinele chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, sau geografie.

În data de 29 mai este programat examenul scris la Limba şi literatura maternă. Tinerii vor putea afla rezultatele pe data de 29 mai până la ora 18.00. Cei nemulţumiţi de nota primită vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 18.00 şi 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai. La începutul lunii mai încep şi evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Acestea se desfăşoară în două sesiuni, prima parte în 6-15 mai, iar a doua parte în perioada 20-29 mai.

A doua sesiune este rezervată copiilor care au absentat la prima etapă. De asemena, tezele din semestrul al II-lea se vor susţine până la data de 23 mai.

Lavinia Predescu