Caraş-Severin, Romania

CARAȘ- SEVERIN – Dumitru Rujan pune mai multe întrebări referitoare la situația drumului DN 6!

În cadrul ședinței Camerei Deputaților din data de 7 decembrie 2021, parlamentarul cărășean i-a adresat Ministrului Transportului și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, trei întrebări cu privire la unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară – respectiv DN 6. Pe acest drum, supranumit „drumul morții”, doar în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate cinci accidente rutiere soldate cu șase persoane decedate, două persoane rănite grav și patru persoane rănite ușor, în timp ce anul trecut, în aceeași perioadă, a fost înregistrat un singur accident rutier, soldat cu o persoană rănită grav.

„Proiectul drumului expres LUGOJ–DROBETA TURNU SEVERIN-CRAIOVA-CALAFAT este unul foarte important. În luna februarie 2021 Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres LUGOJ–DROBETA TURNU SEVERIN–CRAIOVA-CALAFAT. În luna septembrie cinci asocieri și proiectanți au depus oferte pentru proiectarea acestui proiect de infrastructură rutieră”, a declarat deputatul Dumitru Rujan.

Având în vedere toate aceste considerente expuse anterior, liberalul a solicitat un răspuns scris la o serie de întrebări. Prima dintre acestea vizează stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră, cea de-a doua întrebare fiind concentrată pe valoarea bugetului care va fi alocat în anul 2022 pentru proiectul amintit anterior. De asemenea, deputatul PNL a solicitat și indicarea termenului de finalizare preconizat. Răspunsul la toate aceste întrebări va putea fi primit cel mai târziu în data de 29 decembrie 2021.

JCS-S.P.