Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Nu mai puțin de 110 astfel de vehicule au fost identificate de Poliția Locală Caransebeș în ultimele două luni și jumătate pe domeniul public al municipiului.

Potrivit unui raport înaintat primarului Felix Borcean de directorul Poliției Locale Caransebes, Florin Bojin, „în perioada 15.11.2018-31.01.2019 au fost identificate 110 mașini abandonate pe domeniul public, fapt care contravine legislației, dar creează și un aspect inestetic pe străzile municipiului, unele dintre aceste mașini aflându-se într-un avansat stadiu de degradare. Până la 31.01.2019 au fost ridicate de către proprietari, prin înțelegere amiabilă, 17 mașini”.

Ce se va întâmpla cu celelalte? Un lucru e sigur, nu vor putea fi ridicate imediat, fiind nevoie de parcurgerea tuturor pașilor legali. Explică tot cei de la Poliția Locală în raportul ajuns pe masa edilului: „Vă facem cunoscut faptul că urmează să efectuăm a doua etapă în procesul de curățare a domeniului public al municipiului Caransebeș prin identificarea proprietarilor autoturismelor părăsite și înștiințarea acestora verbal și în scris privind obligativitatea de a le ridica de pe domeniul public și de a le depozita într-un spațiu privat sau de a le transporta la societățile de valorificare a fierului, în termenele stabilite de legislația în vigoare”.

Problema mașinilor abandonate sau fără stăpân de pe străzile municipiului a fost ridicată anul trecut și de reprezentanții Poliției Rutiere Caransebeș, care au sesizat administrației locale faptul că aceste vehicule ocupă locuri pe care ar putea parca alte mașini. Aviz, așadar, celor care dețin pe hârtie astfel de vehicule. Spunem pe hârtie, pentru că în realitate nu le mai pasă de mult de aceste mașini…