Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia a XXXVII-a a manifestării „Zilele Cărţii pentru copii“ se desfăşoară în aceste zile la Reşiţa.Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz este gazda activităţilor dedicate celor 100 de ani de la trecerea în eternitate a dramaturgului Ion Luca Caragiale. Elevii clasei a IV-a vor prezenta marţi, 5 iunie, de la ora 11.00, scenete inspirate din opera scriitorului român.

Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi „Jean Monnet“ iar miercuri, la Biblioteca germană Alexander-Tietz, elevii clasei a IV-a de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ vor sărbători jubileul Ion Luca Caragiale.

Acţiunea va fi urmată de cea de-a IV-a ediţie a spectacolului „Te salut, copilărie“ unde va participa corul „Menestrelul“ al Palatului Copiilor din Reşiţa, formaţia de dansuri populare româneşti „Moştenitorii“ a Şcolilor nr. 6 şi 9 şi formaţia de dansuri populare germane „Enzian“ a Forumului Democratic al Germanilor Caraş-Severin. În caz de vreme nefavorabilă, manifestarea se va desfăşura la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 6 din Reşiţa.

Lavinia Predescu