Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În aceste zile, în Turcia, se desfăşoară întâlnirea finală în cadrul proiectului ce a beneficiat de finanţare europeană.

Fundaţia Activity pentru resurse şi dezvoltare durabilă din Reşiţa se numără printre partenerii care au pus bazele proiectului Banca Europeană de Amintiri, ce a beneficiat de finanţare europeană. În perioada 28 mai-1 iunie, la Yalova, în Turcia, se derulează întâlnirea finală în cadrul iniţiativei, pe ordinea de zi figurând bifarea principalelor activităţi derulate, dar şi o serie de activităţi culturale, fiind vizate cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor ţării gazdă.

„Deaorece iniţiativa a fost selectată în România ca proiect pilot de responsabilitate, Fundaţia Activity a respectat toate sarcinile ce i-au revenit în această calitate”, spune prof.univ.dr.ing. Nadia Potoceanu (foto), preşedintele fundaţiei reşiţene.

Proiectul a urmărit promovarea patrimoniului cultural, facilitarea mecanismelor de cercetare, colectare şi înregistrare a amintirilor, astfel încât ele să poată fi percepute cu toate cele cinci simţuri, şi crearea unei bănci comune de amintiri, fapt ce să ducă la creşterea solidarităţii între generaţii şi să pună bazele unei pedagogii multiculturale, dar şi între generaţii.

Antoniu Mocanu