Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiectul, derulat de Crucea Roşie în colaborare cu diferiţi parteneri, a trimis ajutoare şi în judeţul nostru.Judeţul Caraş-Severin a avut parte miercuri de sosirea unui transport cu ajutoare umanitare, de care vor beneficia 877 de persoane. Este vorba despre o iniţiativă mai amplă, intitulată „Banca de Alimente pentru încă 18 judeţe“, care este de fapt extinderea proiectului „Banca de Alimente“ în judeţele în care acesta nu fusese implementat anterior. În total, începând de luna aceasta, 15.800 de familii sărace din cele 18 judeţe vor beneficia de ajutoare constând în alimente greu perisabile, precum conserve de carne, pateuri, orez, zahăr, ulei, făină, mălai, fasole uscată, bulion, paste făinoase şi biscuiţi, însumând aproximativ 150.000 de kg.

Din totalul de 877 de pachete pentru beneficiarii cărăşeni, 497 au luat drumul Bocşei, 318 au rămas la Reşiţa, 40 vor fi distribuite la Răcăşdia, iar alte 22 vor rămâne la filiala cărăşeană a Crucii Roşii. Toate acestea vor fi distribuite fie prin intermediul voluntarilor Crucii Roşii, fie prin intermediul serviciilor de asistenţă socială din cadrul primăriilor, care au o evidenţă a familiilor sărace, beneficiare de ajutoare sociale în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat. Însă trebuie precizat că aceste ajutoare alimentare nu sunt singurele distribuite prin Crucea Roşie şi că vor urma şi altele.

„Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele aflate în situaţii de sărăcie extremă, de exemplu persoane fără venituri sau cu venituri extrem de mici, familii cu mulţi copii, copiii lăsaţi în grija bunicilor sau altor rude, persoane vârstnice, cu handicap, cu boli cronice, fără adăpost etc.“, după cum a precizat Dumitru Haramuz, directorul filialei cărăşene a Crucii Roşii. Proiectul este implementat de către Crucea Roşie şi Fundaţia Carrefour.

Antoniu Mocanu