Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Performanță extraordinară pentru Volei Club Banatul Caransebeș, echipa patronată de municipalitate, care s-a calificat în prima ligă după victoria de duminică împotriva Universităţii Timişoara.

„La primul meci din toamnă, le-am spus băieților: „Trebuie să promovăm! Și vrem și putem!” Astăzi s-a împlinit un vis de… 30 de ani. Nu este ușor ca un oraș de 30.000 de locuitori să elimine două orașe de 300.000 de locuitori fiecare. Felicitări băieților și publicului, deopotrivă merituoși în acest turneu!”, a spus, la final, primarul Marcel Vela.

Gugulanii nu aveau altă variantă decât victoria în meciul de duminică. Susținuți de un public extraordinar iar de pe margine și de ghinionistul de sâmbătă, Cătălin Lelea, elevii profesorului Pavel Craia au intrat montați pe teren și au obținut rapid primele două seturi. A urmat apoi o relaxare ce le-a permis timișorenilor să reintre în partidă însă cel de-al patrulea set avea să fie și ultimul, cu gazdele conducând detașat pe toată durata acestuia. Ultimul punct a declanșat fiesta atât pe parchetul sălii cât și in tribune, unde aproape o mie de oameni i-au aplaudat minute în șir pe cei care au rescris istoria voleiului din Caransebeș. „Emoții mari, tensiune, dar până la urmă a ieșit bine, bucuria e și mai mare acum, la final”, a spus „creierul” din teren al gazdelor, coordonatorul Andrei Achimescu.

„Toți suntem eroi astăzi, toți am contribuit la această mare performanță, public, jucători, staff tehnic, staff organizatoric. M-am gândit încă de când am venit de la Steaua la Caransebeș la această promovare, am simțit toți oamenii alături de noi, pe d-l primar Vela, pe d-l președinte Stepanescu, și am fost convins că vom face treabă bună aici”, a declarat, după victorie, și căpitanul caransebeșenilor, Raul Oprișor. „Pe bancă e foarte greu, mult mai greu decât în teren, realizarea e a întregii echipe. Sper să mă refac ca să pot ajuta și eu echipa în prima ligă”, a precizat și Cătălin Lelea, jucătorul căruia clubul din Caransebeș i-a prelungit contractul cu încă 3 ani.