Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta este ideea unui program de formare menit să ofere calificare şi consiliere, atât în vederea angajării, cât şi în vederea iniţierii unei afaceri.

Un proiect european va pune punct în 30 septembrie, după o perioadă de 18 luni de implentare. Iniţiativa, intitulată „Oportunităţi europene de implementare a măsurilor active de ocupare“, s-a bucurat de un buget de 1,8 milioane de euro – sumă ce include atât contribuţia beneficiarului, a Guvernului şi cofinanţarea din Fondul Social European – sumă ce reprezintă valoarea serviciilor acordate mai multor şomeri cărăşeni de lungă durată, atât tineri, cât şi cu vârsta de peste 45 de ani, categorii considerate greu încadrabile pe piaţa muncii.

În acest cadru, 387 de persoane au beneficiat de consiliere profesională, iar 340 de persoane au primit consultanţă în vederea deschiderii unei activităţi independente, fiind organizate 16 cursuri de formare profesională de îngrijitor bătrâni la domiciliu, de contabil, de antreprenor, de inspector resurse umane, de operator introducere, validare şi prelucrare date, precum şi de limba engleză. Deja aceste programe au ajutat la angajarea unui număr de 30 de persoane, după cum a precizat Codruţ Bucateş, coordonator activităţi tehnice în cadrul proiectului, în cadrul conferinţei finale ce s-a derulat zilele trecute la Reşiţa. Trebuie precizat faptul că iniţiativa a fost derulată, în parteneriat, de două firme reşiţene.