Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Caraş-Severin avem profesori mentori pentru un număr de 17 discipline.

Din toamnă, Ministerul Educaţiei va introduce funcţia de profesor mentor. Acesta va avea responsabilitatea îndrumării şi evaluării practicii pedagogice a elevilor sau a studenţilor, precum şi a cadrelor didactice aflate în perioada de stagiatură. De asemenea, se va ocupa direct de pregătirea, controlul şi evaluarea tuturor tinerilor aflaţi în perioada de formare iniţială pentru cariera profesoratului.

Dintr-un total de 38 cadre didactice participante la concursul de selecţie a corpului de profesori mentori organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, 36 au fost declarate admise. Conform listei publicate pe site-ul inspectoratului, cei mai mulţi, câte patru, sunt pentru învăţământul primar şi disciplinele istorie şi limba română.

Câte două cadre didactice au fost admise pentru disciplinele socio umane, informatică, fizică, limbă franceză şi trei profesori mentori pentru învăţământul preşcolar şi tehnic, dar şi pentru disciplina biologie. Cei mai puţini profesori mentori, câte unul, au fost admişi pentru limba engleza, chimie, pedagogie, educaţie fizică, matematică, muzică şi consiliere şcolară.

Lavinia Predescu