Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Liberalii au câştigat un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică chiar cu sprijinul unor pesedişti excluşi!

În ATOP, cea mai importantă entitate în care se poate afla un consilier judeţean, erau două locuri lăsate libere după plecarea din funcţia de consilier judeţean a lui Aurel Miclea şi după ce Marius Damian a preluat funcţia de administrator public al judeţului. În urmă cu două şedinţe, proiectul privind alegerea unor noi membri în ATOP a fost retras de pe ordinea de zi şi asta pentru că, potrivit zvonurilor, preşedintele Silviu Hurduzeu s-a prins de jocurile dintre liberali şi consilierii excluşi din PSD şi exista riscul ca niciun consilier PSD să nu ocupe vreun loc. În şedinţa de luna aceasta proiectul a fost repus pe ordinea de zi, iar liberalii au propus primii şi au propus doi candidaţi. Pe de altă parte, ar fi fost înţelegeri ca PSD să o propună pe Anca Pascu, iar vicele CJ, Flavius Nedelcea, pe Gabriel Dinu. Până la urmă, PSD i-a propus pe consilierii Pîrvulescu şi Dinu, cel din urmă făcând parte din grupul excluşilor din PSD. Pe buletinele de vot au fost trecuţi aşa cum au fost propuşi: Sporea, Dragoş, Pîrvulescu, Dinu, iar la adăpostul votului secret au apărut surprizele. Şi pentru că taberele din Consiliul Judeţean nu s-au înţeles, vorbim de taberele Jivan-Nedelcea, au câştigat un loc liberalii.

Surprize au fost şi în cazul votului dat de aleşii judeţeni lui Nicolae Grindeanu, propus pentru a fi reprezentantul Consiliului Județean Caraș-Severin din partea PSD în două comisii. A obținut însă doar cinci, respectiv șase voturi. Consilierii excluşi din PSD şi care merg la şedinţe doar pentru că aşteaptă o soluţie a instanţei nu l-au votat.

La conferinţa de presă susţinută zilele trecute de către şefa PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, aceasta a fost întrebată despre situaţia din Consiliul Judeţean. Nu a vorbit nimic de ATOP, ci doar de situaţia lui Grindeanu. „Din păcate, în săptămâna respectivă eu am fost la București și nu am avut timpul necesar să mă întâlnesc cu consilierii județeni înainte de ședință, la fel s-a întâmplat și cu colegul meu, cu senatorul Chisăliță. Majoritatea consilierilor județeni n-a înțeles că trebuie să facem lucruri pentru cărășeni și nu pentru interesele noastre personale. Sunt niște jocuri de culise care nu sunt în interesul cetățenilor. Domnul Grindeanu a fost umilit. Nu a fost nici cinstit, nici fair-play ce s-a întâmplat cu dânsul. Trebuie să ținem cont că dumnealui e un nume cunoscut în județul Caraș-Severin, un nume respectabil, care a ținut tot timpul linia partidului, prin ale cărui mâini au trecut multe generații. E un om respectabil care nu merita asta. Nu am căutat niciodată să fac jocuri politice mizere, eu îmi doresc o altfel de politică“, a precizat Luminița Jivan.

Întrebată dacă crede că, prin votul din CJ, Mocioalcă i-a arătat un cartonaş galben lui Grindeanu, Luminiţa Jivan a spus: „Dacă a făcut asta, să îi fie ruşine lui Mocioalcă! Înseamnă că nu a învăţat nimic în toţi anii de politică“.

Şi pentru că Ioan Crina l-a propus în ATOP pe Gabriel Dinu, Jivan a mai fost întrebată dacă va suporta vreo consecinţă. Răspunsul şefei PSD a fost scurt: „Sub nicio formă nu cred că este cazul ca domnul Crina să fie exclus“.

Nina Curiţa