Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Tânărul judoka din Caransebeș, care se pregătește la Centrul Național Olimpic de la Pitești, a câștigat medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European care se desfășoară în aceste zile la Baku. Matei a demonstrat încă odată că este într-o formă de zile mari, după rezultatele excelente din acest an, care l-au dus până pe locul 4 în clasamentul mondial la categoria sa de vârstă.

La Baku, într-o competiție la care au participat cei mai importanți sportivi ai categoriei 50 de kg, Alex Matei, antrenat de Iulian Surlă, a trecut de israelianul Shulman, pentru ca în semifinală  să-și întâlnească mai vechiul rival, ucraineanul Holoborodko, pe care l-a învins și s-a calificat în ultimul act al competiției. Acolo, Alex Matei a pierdut în fața georgianului Bachiasvili, reușind însă un nou rezultat excepțional pentru România, după bronzul de la Europene!

Cei mai fericiți pentru performanța lui Alex sunt părinții acestuia, Doru și Ema, care imediat după finală i-au și transmis gândurile lor: “Felicitări, copilul nostru drag, suntem mândri de tine!”.

R.M.