Caraş-Severin, Romania

ANINA – În mai puțin de două luni, în oraş va funcţiona din nou centrul cu mai mulți medici.

Centrul de permanenţă din oraş s-a închis anul trecut, spre dezamăgirea locuitorilor de aici. La vremea respectivă s-a iscat un adevărat scandal presărat cu acuzaţii din partea primarului Gheorghe Românu la adresa DSP Caraş-Severin. Primarul susţinea că DSP încurajează medicii să meargă la centrul deschis la Soceni. Dragoş Luca, directorul de atunci al DSP, spunea că nimeni nu poate obliga medicii să meargă la Anina. Însă, acum la început de an, există şi o veste bună pentru locuitorii din Anina.

Întrebat dacă mai există vreo şansă pentru oamenii de acolo, mai ales că mulţi sunt în vârstă, Flavius Rotariu, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ne-a declarat: „În maxim două luni, Centrul de permanenţă va funcţiona din nou cu mai mult de cinci medici – cât este numărul minim necesar pentru funcţionare. Inițial fuseseră șapte care au declarat că și-ar dori să lucreze la Anina. Totuși, importantă ar fi şi existenţa unei bune comunicări între administraţia locală şi medicii care vor munci acolo“.

Anul trecut, medicii se plângeau și de condițiile în care trebuie să-și desfășoare activitatea, însă lucrurile s-au pus în mișcare și unele încăperi au fost reabilitate.