Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cursul zilei de marţi, 24 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii transportului în regim de taxi pe raza întregului judeţ, în urma căreia au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru încălcarea Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim taxi şi de închiriere.

Scopul urmărit a fost acela de a identifica şi sancţiona pe aceia care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului, persoane care, prin activităţile ilicite desfăşurate pot afecta bugetul local şi siguranţa clienţilor. Au fost controlate 165 de autovehicule. Conducătorii auto a 11 autoturisme au fost sancţionaţi contravenţional de oamenii legii fiindcă nu au respectat limita legală de viteză.

„Le recomandăm tuturor celor care vor să beneficieze de transportul în regim taxi, să apeleze pentru efectuarea unei comenzi la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afişate, să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei, întrucât este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.