Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Curtea de Apel Timișoara a tranșat disputa dintre municipalitatea din Caransebeș și consilierii social democrați care au contestat în instanță o ședință a Consiliului Local din iulie 2017, când aleșii PSD au părăsit sala.

Cum ședința a continuat în absența lor, social-democrații au considerat că aceasta s-a desfăşurat într-un mod ilegal. Chiar dacă erau foarte siguri că vor câștiga și la Curtea de Apel, Florin Bogdea, Valentin Dascălu și Gavrilă Ardelean au aflat în aceste zile că instanța nu le-a dat dreptate și a considerat că ședința din iulie 2017 a fost una legală.

„Admite recursul declarat de recurenţii–pârâţi Consiliul Local al Municipiului Caransebeş şi Primarul Municipiului Caransebeş, împotriva Sentinţei civile nr. 1175/23.10.2018, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosar nr. 3590/115/2017*, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Ardelean Gavrilă, Dascălu Valentin şi Bogdea Constantin Florin. Casează în tot sentinţa atacată şi rejudecând cauza, respinge acţiunea reclamanţilor. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 26.03.2019”, se precizează pe site-ul Curții de Apel Timișoara.

Reamintim că la ședința respectivă proiectele de pe ordinea de zi vizau ștrandul municipal, Festivalul „Gugulan Rock” sau retragerea municipalității din cadrul Asociației „Volei Club Caransebeș”.