Caraş-Severin, Romania

BREBU NOU – Şi când vânatul le-a scăpat/Pe ei tot o să-i întâlneşti,/Când se întorc de la vânat,/Cu tolba plină de poveşti – epigramă de Victor Macarevici.În România, vânătoarea este percepută de peste 50 de ani ca o activitate raţională, desfăşurată în scopul menţinerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Şi cum fiecare activitate are un festival sau o sărbătoare care să le ateste importanţa, a venit şi rândul vânătorilor să-şi celebreze pasiunea şi „portofoliul“ anului trecut.

Primăria comunei Brebu Nou şi Innovate Media vor organiza pentru toţi iubitorii de tradiţii vânătoreşti autohtone prima ediţie a Festivalului Vânătorilor. Evenimentul va avea loc în data de 15 februarie, iar ediţia inaugurală a festivalului va cuprinde, printre altele, Balul vânătorilor găzduit de căminul cultural, începând cu ora 19.00.

Participanţii vor avea prilejul să asculte live muzica şi cântecele solistei vocale Mirela Petrean împreună cu formaţia sa. Preţul unei invitaţii este de 80 lei de persoană care include cina vânătorească, băutura precum şi momentul artistic. Contravaloarea invitaţiei se va achita la casieria de la intrarea în incinta sălii căminului. Pentru buna desfăşurare a evenimentului precum şi pentru informaţii suplimentare, rezervarea locurilor şi asigurarea cazării la pensiunile de la Gărâna şi Brebu puteţi apela numărul de telefon 0729 08.88.20, cu minim şapte zile înainte.

Lavinia Predescu