Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Drumurile din Caransebeş, distruse de miile de tiruri ce le-au străbătut anul acesta, vor fi reparate.

Chiar dacă centura de ocolire a municipiului se va redeschide în această iarnă, refacerea rutei ce a tranzitat centrul urbei va fi realizată începând cu luna martie a anului viitor. Primăria a locat de la bugetul local peste 5,6 milioane lei pentru întreaga lucrare ce va cuprinde Calea Severinului şi Calea Orșovei, precum şi străzile Libertății, Tribunalului, Nicolae Bălcescu către intersecția cu Reșița și Horia.

„Proiectul nostru este unul amplu, care prevede repararea integrală a suportului și a stratului de rulare, realizarea scurgerilor de ape pluviale, astfel încât acest drum reparat capital să fie o arteră abordabilă din punct de vedere rutier și pietonal. Am făcut inclusiv sondări în carosabil ca să vedem ce e de făcut, cât e de gros, lucruri care nu au fost făcute niciodată în unele zone precum Calea Severinului, spre exemplu. Licitația o vom organiza la începutul anului viitor ca să putem demara lucrările undeva în martie, asta pentru că acum vremea nu ne mai permite să ne apucăm de lucrări”, a explicat primarul Marcel Vela.

Traficul cu mașini de mare tonaj prin centrul Caransebeșului, inclusiv zona istorică, se desfășoară din luna mai a acestui an, atunci când centura de ocolire a fost închisă pentru reparații.

Lidia Almăjanu