Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Înfiinţarea unei unităţi de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne la Caransebeş prinde din ce în ce mai mult contur.


Prezenţi la raidul aerian ce a avut loc joi pe aeroportul din capitala gugulanilor, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, şi şeful Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, generalul de brigadă Dorel Grădinaru, au declarat că municipiul de pe Timiş şi Sebeş poate fi locaţia necesară înfiinţării acestei unităţi speciale de aviaţie.

„Pentru noi, Caransebeşul este un punct important pentru că şi strategia noastră de dezvoltare pe această zonă cuprinde municipiul. Este important că autoritatea locală şi domnul primar Vela, în special, şi-au arătat întreaga disponibilitate în ce priveşte punerea la dispoziţia noastră a unor spaţii, hangare şi clădiri administrative. Lucrurile sunt în regulă, am văzut care sunt capabilităţile de pe acest aeroport, rămân cateva probleme legate de siguranţa zborurilor. Pe lângă elicoptere, SMURD-ul va operaţionaliza în perioada urmatoare şi un avion, iar aterizarea şi decolarea unui astfel de aparat de zbor presupun măsuri de siguranţă deosebite“, a precizat Chiper.

De cealaltă parte, edilul-şef crede că o astfel de unitate militară poate fi vitală pentru locuitorii acestei zone.„Până la urmă viaţa este cel mai scump lucru pe care-l avem şi iată că factorii decidenţi, în baza strategiei CSAT, au decis că municipiul nostru poate fi vital pentru românii din această parte a ţării“, a spus Marcel Vela. Municipiul de pe Timiş şi Sebeş ar fi trebuit să aibă o unitate SMURD ce să deservească întreaga zonă de vest încă din 2011, însă, până la urmă, politicienii aflaţi la putere la acea dată au decis ca unitatea să fie realizată la Arad.

Nina Curiţa

6 Comments

 1. Hortopann Relu Reply

  Domnule Stepanescu Dvs. nici o initiativa in Mun. de pe Barzava ?, numai defrisarea copacilor de pe trotuare ?

   • eventual **gondole pă funicular; gondole …… pă deasupra Reșiței**!!!!!

    câteva versuri scrise de reșițeanul Cristian Buică:

    **Ce subţire e-nvelişul
    Din balonul de săpun
    Ce separă înţeleptul
    De nebun.**

 2. bravo vela,dar sa pui avion sa stropeasca vara de tantari ca la mamaia,sa nu fie tantari deloc nici noaptea…atunci te voteaza lumea continuu.bravo.

 3. in sat la rusca asa le zice in fata birtului, ca face Barzava navigabila si aeroport pra gealu golului! cum sa nu-l iubeasca paorii pra farbuit??

 4. Asa de multe zboruri sint recent pe aeroportul Caransebes incit controlorul de trafic aerian capitanul Ion Vela din turnul de control sta de 7 ,cu radarul pornit 24 de ore doar sa asigure siguranta aeronavelor de mare tonaj si elicopterelor ce decoleaza intre 21:00 si 6:00 de luni pina simbata ?
  Gugulanii pot dormi linistiti !

Adaugă comentariu