Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ziua de marţi, 13 august 2019, s-a dovedit cu ghinion pentru o femeie din Oraviţa, în vârstă de 54 de ani, aceasta fiind muşcată de o viperă, chiar în curtea casei. Femeia a fost transportată de urgenţă la Reşiţa şi a fost preluată în cursul serii de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Reşiţa pentru tratament.

Deşi în târg umblă zvonuri că UPU n-ar avea leacul salvator, medicul Emil Bunda îi linişteşte pe oameni, precizând că serul antiviperin se primeşte în timp util: „Existau două doze de ser antiviperin în acel moment, una la Oraviţa şi una la noi. Imediat s-a făcut nota de fundamentare, însă oricum, varianta de a primi vaccinul durează 4 – 6 ore. Deci, oricând avem o problemă, putem primi ser antiviperin în timp util. În cazul pacientei din Oraviţa, acesteia i s-au făcut toate manevrele terapeutice necesare, i s-a administrat serul antiviperin pe care l-am avut în stoc şi a rămas internată în secţia ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă) pentru tratament, fiind sub supraveghere medicală şi fără să prezinte alte complicaţii“.

Din nefericire, în cazul viperelor, care au început să mişune în voie în zona Oraviţa, nu ai cum să te păzeşti, mai ales în propria casă, de aceea, coincidenţă sau nu, başca ziua de marţi, cu fatidicul număr 13, s-a dovedit cu ghinion pentru orăviţeanca noastră.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu