Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa va fi construită în judeţul nostru.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a anunţat joi, în cadrul întâlnirii cu ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, că o investiţie importantă va fi făcută în judeţ.

„Suntem în negocieri ca pe un teren al Consiliului Judeţean aflat în Caransebeş, la Şesu Roşu, pe terenul fostei unităţi militare, să amplasăm ceea ce se va concretiza probabil în cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa, ce va valorifica tot ce înseamnă masă lemnoasă numită «căzătură» de către forestieri, adică resturi de la exploatare şi praf de marmură ce se găseşte cu prisosinţă în judeţ. Este o investiţie care oferă 300 de locuri de muncă, dar care, în realitate, va da de lucru pe orizontală în tot judeţul pentru câteva mii de cetăţeni”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Terenul va fi cel mai probabil concesionat, iar o firmă importantă ar putea construi fabrica, pe o finanţare internaţională. „Nu vreau să dau acum detalii, pentru că nu s-a concretizat încă iniţiativa. E adevărat însă că s-au făcut paşi semnificativi în acest sens, la capitolul finanţare. Va fi, cu siguranţă şi cea mai modernă fabrică de acest tip”, a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

La finalul lunii aprilie 2013, într-o şedinţă a forului judeţean, Sorin Frunzăverde amintea: „L-am aşteptat pe Videanu să vină la Şesu Roşu, să ocupe acele clădiri şi să facă cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Balcani”.

Flavius Rotariu

9 Comments

 1. dar pt Resita cand se va face ceva? tot la Caransebes, pana o sa ducem resedinta de judet la ei!

 2. Probabil ca se va construi langa fabrica de peleti din lemn. Probabil la anu’. Vorba cantecului !

 3. stati linistiti ca nu se va face nimic! astia nu au fost in stare sa gaseasca o piata pentru fabrica de hartie Letea dar sa mai porneasca inca una la Caransebes.

   • 90% din hartia folosita de tiografiile romanesti este din import….ca si in cazul seringilor de la Fca de Seringi Arad falimentul este iminent. Ministerul sanataii prefera atunci in 1999 sa importe seringi din Turcia, Belgia, Italia in detrimentul fabricii de la Arad -nou nouta cu ultima tehnica.

   • tu trăieşti pe altă lume? Îţi aduci aminte acum câţiva ani în urmă: FABRICA DE AUTOBUZE la Reşiţa?ce surle…ce trâmbiţe… toate astea in timp ce la Bucureşti se inchidea Rocar-ul. Nu crezi că se asemănă???

 4. O mai facut si CEAUSESCU o Centrala termoelectrica pe la Crivina-Anina, iarasi cea mai mare din EUROPA, si s-o ales prafu de ea!!!
  De ce-i bun asta … FRUNZAVERDE??? A facut drumul la Muntele Mic mai ingust cu vreo 2 metrii (grosimea asfaltului nu am masurat-o); a luat bani pe pentru tot drumul de la Caarnsebes la Muntele Mic pentru reabilitarea lui, iar drumul are portiuni unde trebuie sa mergi cu 5 km/ora. Nu a fost capabil sa faca vreo 7 km de drum la Rusca Montana, iar Molot de la Consiliul Judetean Hunedoara a facut 30 de km pentru ca drumul lui sa te duca in padure …

Adaugă comentariu